Băsescu îşi caută premier la BNR. Primul pe listă: viceguvernatorul Cristian Popa

Băsescu îşi caută premier la BNR. Primul pe listă: viceguvernatorul Cristian Popa
Foto:biziday.ro

Traian Băsescu s-a întâlnit joi seară cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa pentru a discuta despre posibilitatea înlocuirii lui Emil Boc la şefia Executivului, au declarat surse din mediul politic pentru Evenimentul Zilei.

Cristian Popa ar putea fi una dintre nominalizările pentru postul de premier tehnocrat, într-o alternativă de a relansa imaginea publică a actualei guvernări. Numele viceguvernatorului este intens vehiculat după ce preşedintele Băsescu i-ar fi propus, luni, lui Mugur Isărescu, să accepte funcţia de premier.

Discuţiile cu guvernatorul BNR pe tema unei eventuale numiri la Palatul Victoria ar fi început încă din decembrie 2010. Mugur Isărescu ar fi pus atunci condiţii, solicitând ca şase ministere să fie conduse de tehnocraţi, printre care Finanţele, Economia şi Munca. În aceaşi perioadă, guvernatorul Isărescu cerea garanţii ca într-un guvern condus de el să fie înlocuiţi toţi secretarii de stat numiţi politic.

Timp de mai multe zile, Traian Băsescu a avut mai multe întâlniri, la Parlament, cu reprezentanţi ai PDL, UDMR şi UNPR în vederea numiirii unui premier. Numele vehiculate în presă sunt Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa şi Călin Georgescu.

În toamna anului 2009, Cristian Popa a fost sprijinit de PDL pentru actualul mandat de membru în CA şi viceguvernator BNR.