Băsescu: "MCV nu are legătură cu accesul României la Schengen". Vezi ce declara în 2010

Băsescu: "MCV nu are legătură cu accesul României la Schengen". Vezi ce declara în 2010
Foto: evz.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni după-amiază, la Palatul Cotroceni, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) nu are nicio legătură cu aderarea României la Spaţiul Schengen. Şeful statului susţine că toate condiţiile de intrare în Schengen sunt menţionate în tratatul de aderare. Anul trecut, Traian Băsescu susţinea că raportul intermediar pe MCV se prefigurează a fi un eşec, lucru care „nu ne va ajuta la Schengen”.

„MCV-ul nu are nicio legătură cu accesul României în spaţiul Schengen. Condiţiile de intrare în Schengen sunt menţionate în tratatul de aderare”, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu.

Comisa Europeană a dat publicităţii concluziile raportului intermediar pe justiţie în cursul zilei de vineri. Acesta arată că România a făcut progrese în lupta anticorupţie, dar că trebuie să concluzioneze mai rapid cazurile de corupţie la nivel înalt.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, preşedintele Traian Băsescu a discutat la Cotroceni cu liderii partidelor din coaliţia guvernamentală despre Mecanismul de Verificare şi Cooperare şi impactul pe care acesta îl va avea asupra aderării la Spaţiul Schengen.

„Din păcate, în zona CSM se cantonează deja aprecieri negative, ceea ce nu este de natură să ajute România să şteargă impresia că lucrurile merg într-o direcţie bună în ceea ce priveşte MCV, cu impactul de rigoare chiar pe admiterea noastră în spaţiul Schengen”, declara Traian Băsescu pe 13 decembrie 2010.

„Raportul intermediar (pe MCV – n.r.) se prefigurează a fi un eşec, deci nu ne va ajuta la Schengen. Vreau să vă spun foarte clar: de data aceasta politicienii nu mai au nicio responsabilitate”, mai spunea atunci şeful statului.

Băsescu despre MCV, în decembrie 2010

Ultima oră
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)
14:59 - Cu ce se ocupă acum Petru Călinescu. Cum arată fiul lui Florin Călinescu
14:22 - Ionuț Moșteanu: Dacă premierul continuă prietenia cu PSD, foarte probabil președinția Camerei Deputaților va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu / Depunem încă o moțiune dacă e nevoie (VIDEO)
14:21 - Cetățenii din UE care locuiesc în Marea Britanie și nu au primit viza de rezident ar trebui să se pregătească să fie expulzați, anunță un ministru britanic
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor (VIDEO)