Băsescu: Prin referendum, președintele este la judecata poporului. Obiectivul meu este să obțin un vot mai mult decât cei care vor demiterea

Băsescu: Prin referendum, președintele este la judecata poporului. Obiectivul meu este să obțin un vot mai mult decât cei care vor demiterea

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că prin referendumul pentru demiterea sa, practic șeful statului se află la judecata poporului și că nu este interesat de pragul de prezență.

Prin acest referendum, președintele este la judecata poporului.Pentru mine nu are importanță (daca se ține cont sa nu de pragul de prezență la referendum -n.r.). Eu am obligația să stau în fața românilor și să respect rezultatul referendumului. Obiectul meu este să fiu vertical în fața românilor, eu am făcut numai ce puteam face ca să salvez țara și în perioadă grea, de criză, mi-am asumat politic responsabilitatea faptelor„, a spus Băsescu.

Acesta a adăugat că a dorit să informeze românii de practicile neconstituționale folosite pentru acest referendum și că-și propune să obțină cu un vot mai mult decât cei care sunt pentru demiterea sa.

Eu am spus de un joc necinstit și implicarea românilor în sensul că s-au utilizat procedee neconstituționale în demiterea președintelui, că se utilizează ordonanțe de urgență în organizarea referendumului, ori românii nu vor fi de acord cu asta. Românii nu vor fi aceia care să spună „da” destituirii președintelui dacă acesta este un joc murdar. Eu nu sunt un om care să se ascundă sub un prag. Obiectivul meu este să obțin cu un vot în plus față de cei care votează împotrivă„, a încheiat Traian Băsescu.