Traian Băsescu: Nu am fost informat niciodată despre existența vreunui protocol sau despre conținutul lui. Povestea asta cu ”Băsescu e de vină” mă face să și râd (VIDEO)

Traian Băsescu: Nu am fost informat niciodată despre existența vreunui protocol sau despre conținutul lui. Povestea asta cu ”Băsescu e de vină” mă face să și râd (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că nu a fost informat niciodată despre existența vreunui protocol sau despre conținutul acestuia. De altfel, semnatarii protocolului SRI- PÎCCJ nici nu trebuiau să-l informeze pe el, în calitatea de atunci de președinte al României, ci ar fi trebuit să informeze Comisia parlamentară de control al SRI, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii.

Liderul PMP a remarcat, ironic, faptul că și de această dată unii pretind că știu toate legile și aruncă vina pe el pentru toate relele din România.

”Văd tot soiul de oameni cu gâtul umflat că ”vai ce s-a întâmplat în patria asta” și cum Băsescu e de vină pentru toate cele. Eu n-am nimic împotrivă să se uite la mine, dar să se uite la ce am făcut, nu la ce visează fiecare că trebuie să facă președintele. Eu îmi asum tot ce am făcut și lucrurile pe care eu le aveam în atribuțiuni. Dar povestea cu ”Băsescu e de vină” mă face să și râd. Unii mai că se dau cu capul de pereți că știu toate legile și găsescvinovați în CSAT, președinte sau altcineva.

Eu niciodată n-am fost informat despre existența unui protocol sau despre conținutul lui. Nici nu aveau obligația legală să mă informeze, pentru că președintele nu are atribuții de control nici pe serviciile de informații, nici pe parchete. Serviciile de informații sunt controlate de Comisia SRI, deci domnii de la SRI trebuiau să meargă la Comisie să spună ”vrem să încheiem un protocol cu Parchetul”. Doamna de la Parchet cu proiectul trebuia să meargă la CSM să spună ”dați-mi un aviz de legalitate, să știu că nu greșesc””, a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.