Bobby Păunescu: „La Viena se duc toți să negocieze șpăgile” / De ce Austria se opune aderării României la Schengen și ce e de făcut (VIDEO)

Bobby Păunescu: „La Viena se duc toți să negocieze șpăgile” / De ce Austria se opune aderării României la Schengen și ce e de făcut (VIDEO)

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a vorbit duminică, pentru B1 TV, despre condițiile în care Austria va renunța la opoziția manifestată public față de aderarea României la Schengen.

Oficial, liderii austrieci au spus că au rețineri în privința țării noastre deoarece autoritățile de la noi nu au luat măsuri pentru a securiza frontierele și mulți migranți economici au ajuns la ei. În fapt, rațiunile din spatele opoziției lor sunt altele.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Talk B1”, moderată de Dan Gabor pe B1 TV.

De ce se opune Austria aderării României la Schengen și ce e de făcut

„România protejează foarte bine traficul de migranți, deci e exact invers. Ce spune Austria în poziția publică e ca la Radio Erevan. Diplomația noastră trebuie să acționeze în aceste patru zile prin toate mijloacele. Toți oamenii de afaceri cu afaceri la nivel politic și strategioc în Austria trebuie să acționeze. E de datoria managementului Erste Bank, OMV și Holzindustrie să arate că fac ceva pentru țara asta. Dacă nu, e ca și cum și-ar trage un glonț în genunchi. E o perioadă grea economică, de criză pentru toată lumea și aceste trei corporații pot face ceva”, a declarat Marius Bostan, antreprenor și fondatorul proiectului RePatriot.

Bobby Păunescu a intervenit atunci: „Au cumpărat 80% din politicienii români, 80% din oamenii care lucrează în Guvern. Ce frică să le fie? La Viena se duc toți să negocieze șpăgile, că la Viena e o lege că n-au voie să fie ascultați oamenii. Așa e o lege, treaba lor, bravo lor, prostie la noi. Șpăgile între oamenii de afaceri cu politicieni. Au cumpărat tot! Toate negocierile de șpăgi se țin la Viena că acolo există aceatsă lege prin care cetățenii nu pot fi ascultați la discuțiile private și folosit pe mai departe în acțiunile procuraturii”.

Marius Bostan a insistat atunci că opoziția austriecilor e o „chestiune rusească, un interes dincolo de interesul lor”.
Păunescu a explicat apoi în ce condiții austriecii își vor schimba poziția și vor accepta România în Schengen: „Sunt niște instituții austriece aici care nu și-au îndeplinit planurile din privatizare și vor să negocieze să fie șterse chestiile alea, ca să nu trebuiască să plătească statului român. Când se negociază și asta și se anulează acele clauze și acele probleme, atunci se aprobă”.

Un vot asupra aderării României, Bulgariei și Croației la Schengen urmează să fie dat la Consiliul JAI din 8 – 9 decembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:55 - Mihai Bendeac se lansează în politică? Ce partid și-a ales comediantul
21:55 - Reorganizarea Autorității Feroviare Române și crearea Autorității de Siguranță Feroviară Română, decise de Guvern
21:45 - Cu ce se mai ocupă Iohannis în plin scandal al plagiatelor, cu un eșec în ”dosarul Schengen” și un război la graniță: L-a decorat pe şeful Statului Major al Apărării din Canada / Președintele a avut 7 evenimente toată luna
21:21 - Hunedoara: Un copil de 3 ani și jumătate a murit la o piscină din stațiunea Straja
21:15 - Pasiunile ascunse ale lui Cătălin Botezatu: „Acum nu aș mai face asta, pentru că mi-am dat seama că nu e nicio meserie plăcută”
21:11 - Trei escroci din Cluj-Napoca au păcălit mai multe persoane să plătească pentru locuințe inexistente
20:44 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, deplânge „gradul scăzut de alfabetizare ştiinţifică a elevilor” și vorbește despre „meritocrație” și rolul cercetării și inovării, „în jurul cărora trebuie construită România” (VIDEO)
20:41 - Mierea contrafăcută, tot mai greu de recunoscut / Specialiștii au explicat cum să îți dai seama dacă mierea nu este naturală
20:39 - Autoritățile din Iran au condamnat un cuplu de bloggeri la 10 ani de închisoare deoarece au dansat pe stradă (VIDEO)
20:10 - Drulă (USR): România e probabil singura ţară din Europa în care şeful poliţiştilor e hoţ. Chiar Bode a spus că plagiatul e furt / Predoiu e un aranjor la vârful Justiţiei, Deca are reflexe de tip securist şi Budăi menţine pensiile speciale (VIDEO)