Boc: Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere de autosuspendare din PDL

Boc: Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere de autosuspendare din PDL
Foto: evz.ro

Prezent la Oradea, unde a participat la Congresul UDMR, premierul Emil Boc a confirmat că fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a depus o cerere pentru a fi suspendată din partid.

„Da. A trimis cerere de autosuspendare din partid”, a declarat premierul, citat de Mediafax.

În urmă cu câteva zile, ministrul Turismului, Elena Udrea, a emis o declarație cu privire la autosuspendarea Monicăi Iacob-Ridzi, pe care a sfătuit-o să demisioneze.

„Sunt convinsă că ştie opinia mea, pentru că mi-am exprimat-o public – că ar fi bine să se autosuspende, dar este decizia domniei sale”, a declarat Elena Udrea, la sfârşitul unei discuții avute cu Monica Iacob-Ridzi, Roberta Anastase şi Raluca Turcan, înaintea reuniunii parlamentarilor PDL cu Traian Băsescu.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, afirmase anterior că este convins că deputaţii Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat vor fi excluşi din partid.

Săptămâna aceasta, fostul ministru al Tineretului şi Sportului a declarat că s-ar fi autosuspendat deja din PDL, dacă statutul partidului i-ar fi permis.

“În statutul actual al PDL nu există posibilitatea autosuspendării, așa că cei care-mi cer vehement să mă „autosuspend”,  fie nu cunosc prevederile statutului, fie mă împing să încalc statutul PDL, pe care, după 14 ani de politică în același partid, am pretenția că îl cunosc”, a răspuns Monica Iacob Ridzi.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)