Boc se apără de moţiune cu o cravată mov: “Never say never”

Boc se apără de moţiune cu o cravată mov: “Never say never”
Foto: gov.ro

Premierul Emil Boc a mers, miercuri, la Palatul Parlamentului pentru a participa la dezbaterea şi votul celei de-a opta moţiuni de cenzură înaintată la adresa sa. În momentul în care şi-a făcut apariţia în sediul Legislativului, prim-ministrul nu a dorit să facă prea multe comentarii cu privire la acest subiect, însă a oferit câteva răspunsuri scurte jurnaliştilor.

Întrebat de reporteri dacă moţiunea de cenzură va fi ultima din cariera sa, Emil Boc nu a exclus această posibilitate, replicând: „Never say never” (niciodată să nu spui niciodată, n.r.).

Premierul a mai fost întrebat pe holurile Parlamentului dacă are emoţii în privinţa posibilităţii ca moţiunea să treacă şi deci să piardă şefia Executivului. Răspunsul lui Boc a venit sub forma unui semn către cravata mov pe care o purta, urmat de replica: „Cred că gestul spune totul”.

Şeful Guvernului a făcut astfel aluzie la celebrul scandal al „Flăcării Violet” care a izbucnit la scurt timp după alegerile prezidenţiale care i-au adus lui Traian Băsescu un al doilea mandat. Subiectul a fost intens dezbătut în acea perioadă, ajungând să fie preluat chiar şi de publicaţii externe. Conform teoriei lansate pe piaţă de Viorel Hrebenciuc, şeful de campanie al lui Mircea Geoană, Flacăra Violet îi apără de atacuri energetice pe cei care poartă un articol de culoare mov în special în zilele de joi.

Emil Boc: „Never say never”