Boureanu: Lovitura de stat a USL continuă. Guvernul ignoră decizia CC cu privire la Legea Referendumului

Boureanu: Lovitura de stat a USL continuă. Guvernul ignoră decizia CC cu privire la Legea Referendumului
Foto: ziuaveche.ro

Vicepreședintele PDL, Cristian Boureanu, susține că lovitura de stat a USL continuă, deoarece guvernul ignoră grosolan decizia primită de la Curtea Constituțională cu privire la legea referendumului, premierul continuă să mintă în față Europa, iar decizia CC depsre persoanele care reprezintă România la Consiliul European nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

“Lovitura de stat a USL continuă. Uniunea Social Liberală ignoră decizia definitivă și general obligatorie a Curții Constituționale prin care referendumul privind suspendarea președintelui este validat doar prin prezența la vot a 50% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale (aproximativ 9 milioane de votanți). USL refuză să aplice decizia Curții Constituționale și să pună în acord Ordonanța de Urgență a guvernului Ponta cu această decizie a CCR,” se scrie într-un comunicat al PDL semnat de el și citat de Mediafax.

Boureanu amintește și că CC a decis că Legea pentru modificarea articolului 10 din Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului este constituțională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puțin 50% plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

“Deși, procedural, deciziile CCR se transmit Parlamentului României, de data aceasta decizia referitoare la Legea de organizare a referendumului a fost transmisă și Guvernului României. Este o dovadă în plus că Guvernul este obligat să-și modifice OUG, în acord cu decizia CCR. Cu toate că Victor Ponta s-a angajat public să respecte deciziile Curții Constituționale, oricare ar fi ele, pus în fața deciziei referitoare la Legea Referendumului a hotărât să o ignore și să impună, prin abuz și încalcare gravă a Constituției, ca referendumul din 29 iulie privind demiterea președintelui Traian Băsescu să se desfășoare în baza Ordonanței de Guvern, și nu a Legii asupra căreia s-a pronunțat Curtea Constituțională. Și asta, deși Ordonanța de Urgență ignoră condiția de validare declarată obligatorie de către Curte,” a mai scris Boureanu.

Marți, judecătorii CC au decis că Legea Referendumului este consitituțională, dacă prezența la vot este cel puțin de jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor înscriși pe listele electorale.