Cabinet de vaccinare în Gara de Nord din Capitală, cu vaccinul Johnson & Johnson. Deschiderea, anunțată în versuri de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Cabinet de vaccinare în Gara de Nord din Capitală, cu vaccinul Johnson & Johnson. Deschiderea, anunțată în versuri de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
foto: Facebook @ Cătălin Drulă

Cătălin Drulă, ministrul Transportului, a anunțat miercuri deschiderea unui cabinet de vaccinare în Gara de Nord din Capitală, unde estefolosit pentru imunizare serul de la Johnson & Johnson, cel care se administrează într-o singură doză.

Cabinet de vaccinare în Gara de Nord din Capitală, cu Johnson & Johnson. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat deschiderea în versuri

„Hai cu mic, cu mare,

În gară, la vaccinare.

OK, recunosc. Nu mă pricep la poezii și nici mici nu sunt la noul cabinet de vaccinare împotriva COVID-19, care s-a deschis în această dimineață în Gara de Nord. Dar un lucru e cert: o vacanță la mare, de pildă, merge de minune cu un vaccin. Simplu, comod, în drum către orice destinație, o singură doză cu vaccinul Johnson & Johnson. Primii oameni deja s-au vaccinat la mai puțin de două ore de la deschidere”, ascris Cătălin Drulă, pe Facebook.

El a amintit că încă funcționează și cabinetul de vaccinare organizat la Aeroportul Otopeni.

„Primii oameni deja s-au vaccinat la mai puțin de două ore de la deschidere. Le mulțumesc lor și tuturor celor care se vaccinează pentru ca toată țara să revină cât mai repede la normalitate. Nu uitați, și pe aeroportul Henri Coandă funcționează în continuare cabinetul de vaccinare. De la deschidere, 710 persoane s-au imunizat”, a adăugat Cătălin Drulă.

De la debutul campaniei de vaccinare, la nivel național au fost administrate peste 8,6 milioane de doze din cele patru vaccinuri aprobate la nivelul UE – din serul de la Johnson & Johnson au fost folosite 225.331, fiind cel mai recent aprobat pentru utilizare în UE.

Astfel, în România, au fost vaccinate măcar cu o doză circa 4,58 milioane de persoane. Dintre acestea, mai bine de 4,24 milioane au fost vaccinate cu două doze. În total, la nivelul centrelor de vaccinare au fost înregistrate 16.439 de reacții adverse, reprezentând o pondere de 1,91 la mia de doze administrate.

Până astăzi, 15 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.879 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, se arată în cel mai recent bilanț epidemiologic. Un număr de1.044.563 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce31.957 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt