Comisia juridică a votat pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită

Comisia juridică a votat pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Comisia juridică a Senatului a aprobat miercuri ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită.Au fost trei voturi pentru ridicarea imunității, două împotrivă și o abținere. Raportul comisiei juridice va fi trimis plenului Senatului, cel care are ultimul cuvânt în acest caz.

Cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu va fi discutată miercuri în Comisia Juridică. Solicitarea procurorilor anticorupție e ținută la sertar de mai bine de șase luni, dar acum, brusc, se pare că lucrurile încep să se miște.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică trebuie să întocmească raportul care va fi transmis plenului Senatului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA.Pâna acum, social-democrații au tot amânat luarea unei decizii în acest caz.

Partidul lui Tăriceanu, ALDE, a primit o lovitură devastatoare duminică, la alegeri, și nu a atins nici măcar pragul de intrare în Parlamentul European. Pe fondul acestei sancțiuni a electoratului, unele voci din ALDE cer retragerea partidului din coaliția cu PSD și trecerea în Opoziție.