Când vor fi distribuite voucherele pentru persoanele vulnerabile. Anunțul ministrului Marcel Boloş (VIDEO)

Când vor fi distribuite voucherele pentru persoanele vulnerabile. Anunțul ministrului Marcel Boloş (VIDEO)
Foto: Marcel Ioan Boloș / Facebook

Marcel Boloş (PNL), ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat, luni, că majoritatea voucherelor pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite în iunie, iar restul în prima parte a lunii iulie.

Boloş, despre distribuirea voucherelor

„Noi încercăm ca în luna iunie să fie distribuite marea majoritate a acestor vouchere şi ce rămâne în prima parte din iulie. Îi asigur beneficiari că îşi vor primi dreptul (până la finalul lunii iulie), în cel mai rău caz se întâmplă acest lucru”, a declarat Boloș.

Ministrul a precizat că e vorba de aproape trei milioane de vouchere, un volum „imens”.

„Dar asta nu ne scuteşte ca să nu ajungă voucherele în iunie şi iulie. Restul care va rămâne la sfârşit de iunie, ne mobilizăm, așa încât în prima parte a lunii iulie toată lumea să aibă aceste vouchere, dar şi banii”, a continuat Marcel Boloş.

Acesta a explicat apoi că voucherele care se distribuie până pe 10 iunie se vor încărca în 2-3 zile.

Amintim că, pe 9 mai, Guvernul a aprobat acordarea de tichete sociale mai multor categorii de persoane considerate vulnerabile. Ele vor beneficia, o dată la două luni, de un voucher de 250 de lei.

Tot luni, Marcel Boloş a anunțat că Guvernul a aprobat o Hotărâre privind reorganizarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în contextul PNRR. Printre altele, documentul prevede creșterea numărului de posturi cu 30%.

Bani europeni pentru vouchere

Pe 9 mai, premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că jumătate din banii pentru aceste vouchere vor proveni din fonduri europene.

„Este vorba de trei milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni. Este o măsură a cărei valoare totală este de 3,1 miliarde de lei. Jumătate din acești bani vor proveni din fonduri europene”, a afimat Ciucă.

Tot atunci, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dat asigurări că populaţia vulnerabilă va primi voucherele începând cu 1 iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:55 - Sorin Cîmpeanu: Programul „Masă caldă” se va extinde de la 150 la 300 de şcoli (VIDEO)
13:47 - Imagini cu Insula Șerpilor în momentul evacuării trupelor ruse: „Inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei” (FOTO)
13:41 - Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)
12:50 - Scăderea acțiunilor Gazprom a depășit 30% după decizia de neplată a dividendelor
12:36 - Reacția Chinei după ce a fost clasificată drept o „provocare” pentru interesele NATO: „Eforturi inutile”
12:36 - Sonia Argint, despre prietenia cu Andreea Bălan, după despărțirea dintre artistă și fratele ei: “Nu văd de ce ar dispărea, doar pentru că relația ei personală s-a schimbat”