Voucherele pentru persoanele vulnerabile vor fi adoptate luni de Guvern. Premierul Ciucă: „Jumătate din bani vor proveni din fonduri europene”

Voucherele pentru persoanele vulnerabile vor fi adoptate luni de Guvern. Premierul Ciucă: Jumătate din bani vor proveni din fonduri europene
Foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni la începutul ședinței de Guvern că vor fi adoptate voucherele pentru persoanele vulnerabile. Prima ordonanță de urgență care va fi adoptată de guvern luni se referă la voucherele acordate cetățenilor cu nevoi în sensul în care pot să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente.

„Este vorba de trei milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni. Este o măsură a cărei valoare totală este de 3,1 miliarde de lei. Jumătate din acești bani vor proveni din fonduri europene”, a spus premierul Ciucă.

Acesta a subliniat că cea de-a doua ordonanță de urgență adoptată de Guvern „este cea prin care continuăm să susținem proiectele de investiții”.

Măsura se referă la sprijin guvernamental de 5,2 miliarde de lei. Ordonanța vizează cea de-a doua tranșă de 3,5 miliarde de lei, fonduri care vin de asemenea prin fondurile alocate de la UE.

„Este o măsură care aduce beneficii pe termen mediu și lung. Ea duce la finalizarea obiectivelor importante de investiții. Peste 7.000 de proiecte care își vor găsi finalitatea prin această măsură”, a spus premierul Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:05 - Moscova susține că a distrus un „important transport” de arme și echipamente occidentale către Ucraina
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”