Marcel Boloş a anunţat reorganizarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în contextul PNRR. Crește numărul de posturi cu 30% (VIDEO)

Marcel Boloş a anunţat reorganizarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în contextul PNRR. Crește numărul de posturi cu 30% (VIDEO)
Marcel Boloş (PNL), ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Sursă foto: Guvernul României / Facebook

Marcel Boloş (PNL), ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat, la finalul ședinței de guvern de luni, că a fost aprobată o Hotărâre privind reorganizarea ministerului pe care îl conduce. Numărul de posturi este suplimentat și e înfiinţată și o direcţie generală privind implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Boloş, despre reorganizarea MIPE

Guvernul a adoptat, luni, o Hotărâre care prevede reoganizarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Potrivit documentului, numărul de posturi din MIPE crește cu 30%, ajungând la 1.943 de persoane. Marcel Boloş a argumentat că e nevoie de acești oameni pentru a gestiona 96 de miliarde de euro, fonduri europene.

„Dacă în perioada 2014 – 2020 am avut un buget de 24 miliarde euro, pe care l-am gestionat cu 1.407 funcţionari, acum bugetul e de 96 miliarde euro. Asta înseamnă de trei ori peste şi am propus o creştere a numărului de personal implicat. Numărul de posturi în cadrul structurii organizatorice aprobată e de 1.943. E, de fapt, numărul de posturi cu care vom gestiona cele 96 de miliarde euro”, a declarat Boloș, la finalul ședinței de guvern.

Ministrul a susținut că PNRR are un sistem de management şi control specific, ce trebuie asigurat prin operaţionalizarea structurilor organizatorice: „În caz contrar, România riscă ca plăţile sau programele operaţionale sau chiar întreruperea programelor operaţionale. E dreptul Comisiei să ceară acest lucru dacă sistemele de management şi control nu funcţionează conform standardelor UE”.

Crește numărul de posturi în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Astfel, numărul de posturi în MIPE crește de la 1.407 la 1.943. Numărul de secretari de stat e majorat de la 5 la 8, iar cel de secretari generali adjuncţi de la 2 la 4. Sunt înființate și două posturi de subsecretar de stat cu cabinetele aferente.

De asemenea, Direcţia generală management mecanism de redresare şi rezilienţă e reorganizată, numărul de posturi aici crescând de la 41 la 105.

Totodată, e prevăzut și înfiinţarea Direcţiei generale implementare PNRR, care va avea 66 de posturi.

Urmăriți B1TV.ro și pe