Cât costă în farmacii vaccinul antigripal 

Cât costă în farmacii vaccinul antigripal 
sursa foto: pixabay

Ce preț are vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal este deja disponibil în farmacii.Prețul variază între 25 și 60 de lei în funcție de tipul vaccinului antigripal și numărul de virusuri împotriva cărora acționează.Cele mai cunoscute sunt:Influvac Tetra (54,41 lei) care se distribuie și în programul național și Vaxigrip Tetra (58,69 lei).

” În afară de acestea, pentru prima oară în România este adus anul acesta vaccinul cu virus viu atenuat care are administrare intranazală. Este vaccinul fără înțepătură. Se numește Fluenz Tetra și se administrează doar copiilor între doi ani și 18 ani. Acest tip de vaccin costă aproximativ 110-120 de lei”, spune Gindrovel Dumitra, doctor în științe medicale, coordonator al Grupului de Vaccinologie .

Care sunt contraindicațiile vaccinului antigripal

Vaccinurile existente pe piața din România sunt sigure, dar există câteva contraindicații de care este bine să ținem cont.

1. Vaccinul antigripal VaxigripTetra

Nu este recomandatcopiilor cu vârsta sub 6 luni.Nu îl utilizațidacă sunteţi alergici la substanţele activesau orice componentă care poate fi prezentă în cantităţi foarte mici, cum sunt ouă (ovalbumină, proteine de pui), neomicină, formaldehidă sau octoxinol-9.

2. Vaccinul antigripal Influvac Tetra

Este recomandat copiilor cu vârstă mai mare de 6 luni,însă nu trebuie să vă vaccinați dacă sunteți alergic lasubstanţele active sau ouă (ovalbumina sauproteine de pui de găină), formaldehidă, bromură de cetiltrimetilamoniu, polisorbat 80 saugentamicină (un antibiotic folosit pentru tratamentul infecţiilor bacteriene). De asemena, nu trebuie să va vaccinați dacă aveți febră, potrivit Click.ro

3. Vaccinul antigripal Fluenz Tetra

Poate să fie utilizat în rândul copiilor cu vârsteîntre 2 și 18 ani. La fel ca și în cazul celorlalte două vaccinuri, nu este indicat în cazul în care există hipersensibilitate la substanţele active, la gelatină, la gentamicină, la ouă sau la proteinele din ou (de exemplu, ovalbumină).