Cătălin Drulă, întrebat cine nu vrea tăierea pensiilor speciale: „Îl citez pe Rareș Bogdan, cel mai bine, `PSD și PNL`. Românii au văzut cum s-a făcut de râs când a spus că în 30 de zile dispar” (VIDEO)

Cătălin Drulă, întrebat cine nu vrea tăierea pensiilor speciale: „Îl citez pe Rareș Bogdan, cel mai bine, `PSD și PNL`. Românii au văzut cum s-a făcut de râs când a spus că în 30 de zile dispar” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele USR, Cătălin Drulă, a condamnat schimburile de replici dintre PSD și PNL pe tema pensiilor și a acuzat cele două formațiuni guvernamentale că, în ciuda declarațiilor publice, nu își doresc tăierea pensiilor speciale. „Este o bătaie de joc absolut incredibilă”, a subliniat fostul ministru, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Cătălin Drulă (USR), despre schimburile de replici dintre PSD și PNL pe tema pensiilor: „Este o bătaie de joc absolut incredibilă”

„Mi-ați luat vorba din gură, este o bătaie de joc absolut incredibilă. Cu atâta iresponsabilitate, că până la urmă sunt viețile oamenilor, (…) unu aruncă 10, vine altul și spune 16, după aceea de fapt e 0, până la urmă, că asta ne spun, acesta este felul politicianului de a spune 0, trebuie să mai vedem, să mai calculăm ș.a.m.d., dar promisiunea PSD, dacă țineți minte, era cu 40%”, a declarat președintele USR.

„Acum câteva luni au făcut o campanie întreagă împotriva USR că în PNRR este acea limită de 9,2% din PIB (plafon pentru cheltuielile cu pensiile, n.r.), dar acea limită nu e atinsă, în prezent sunt undeva la 8%”, a continuat el.

Întrebat dacă se mai pot face majorări de pensii, Cătălin Drulă a confirmat: „Da, 1% din PIB lejer și, pe măsură ce crește PIB, și mai mult. În toamna aceasta ar trebui făcută, e jalon în PNRR, reforma pensiilor speciale, deci Comisia Europeană trebuie să accepte o reformă a pensiilor speciale care să meargă către baze contributive”.

Întrebat cine nu vrea tăierea pensiilor speciale, liderul USR a spus: „Îl citez pe Rareș Bogdan, cel mai bine, `PNL și PSD`. Rareș Bogdan a spus așa, eu îmi doresc, nu știu acum dacă chiar își dorește sau nu, haideți să îl credem pe cuvânt, că românii au văzut cum s-a făcut de râs când a spus că în 30 de zile dispar, și a spus, și USR își dorește. Cine nu își dorește? `Partidul meu, PNL, și cu PSD`, asta este realitatea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe