Cătălin Drulă: USR a avut mereu un discurs democratic, civilizat. AUR recurge la violență și se apropie de fascism. Mișcarea Legionară a ucis oameni și i-a agățat în cârlige de abator. Ce legătură e între asta și USR? (VIDEO)

Cătălin Drulă: USR a avut mereu un discurs democratic, civilizat. AUR recurge la violență și se apropie de fascism. Mișcarea Legionară a ucis oameni și i-a agățat în cârlige de abator. Ce legătură e între asta și USR? (VIDEO)
Captură Video - B1 TV

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a declarat că între partidul pe care îl conduce și AUR e o diferență „ca de la cer la pământ”. Drulă a explicat faptul că în USR sunt oameni cu experiență în diverse domenii, care au confirmat în joburile lor și care au soluții, pe când la AUR sunt doar vorbe și scandal, nimic de substanță.

Drulă a mai spus că USR a avut mereu un discurs civilizat, pe când liderii AUR îndeamnă și recurg la violență, merg în zona extremismului și au „relații ambigue cu sângeroasa Mișcare Legionară, care a ucis oameni și i-a agățat în cârlige de abator”. Președintele USR a mai afirmat că oamenii sunt pe bună dreptate supărați din cauza inflației, prețurilor și pandemiei, iar cei de la AUR sunt ca niște hiene care se hrănesc cu supărările lor.

Cătălin Drulă a mai spus că George Simion, copreședintele AUR, a ajuns practic stăpân pe microfonul de la Camera Deputaților și asta cu ajutorul PSD. Acesta a mai declarat, totodată, AUR și vechile partide că se susțin reciproc, pentru că actele de violență ale AUR sunt folosite de actuala Putere drept pretexte pentru a forța niște schimbări antidemocratice.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Drulă: Între USR și AUR e o diferență ca de la cer la pământ. Argumentele

„E o diferență atât de mare, ca de la cer la pământ, între cele două variante, pentru că noi avem substanță, avem oameni care pot oferi soluții, care știu politici publice, care au putut conduce ministere, primării. La partidul liderului de galerie nu e nimic în spate. Asta o spun… noi ne cunoaștem între noi, fiind acolo, în Parlament. Sunt doar niște vorbe meșteșugite și un live.

A doua diferență: noi am promovat mereu un discurs democratic, civlizat, pașnic. Un om care recurge la violență, care merge în zona fascismului, a extremismului, a unei relații ambigue cu sângeroasa Mișcare Legionară, care a ucis oameni și i-a agățat în cârlige de abator… Despre cine vorbim?

Ce legătură e??

Un pic – să mă scuzați – sunt indignat. Ce legătură e între asta și USR? Nu e absolut nicio legătură!”, a declarat liderul interimar al USR, pentru B1 TV.

Drulă a mai precizat că „USR PLUS e partidul prin esență din stradă”, că au strâns un milion de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice” și că sunt obișnuiți să discute cu oamenii, dar izbucnirea pandemiei și pericolul COVID i-a împiedicat să mai facă acest lucru: „Am ținut cont de aceste restricții, nu poți să bați străzile și blocurile în perioade în care sunt restricții de deplasare și se recomandă evitarea contactelor. Când se termină pandemia, e perspectiva de în primăvară, vom reveni în stradă”.

Genul ăsta de comparații sunt aproape periculoase. Niște oameni care fac apologia… Unul dintre liderii AUR a amenințat un ministru și i-a spus „aveți noroc că nu suntem legionari, că procedam altcumva”. Cum altcumva? Împucându-i în cap, cum i s-a întâmplat lui Armand Călinescu…”, a continuat Drulă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Drulă: Cei din AUR sunt ajutați de PSD. AUR, o hienă care se hrănește cu supărarea oamenilor

„Niște oameni care fac apologia crimei… Ieri chiar aici, pe B1 TV, Georgică de la galerie a spus că așa era cu crime pe vremea aia, deci oameni care fac apologia crimei și a violenței! Zice „trebuia să-l bat pe ministru”.

E doar hienism, sunt doar niște hiene care se hrănesc din supărarea oamenilor. Oamenii sunt supărați pe bună dreptate, avem inflație mare, avem facturi mari, am trăit perioada tulbure a pandemiei, am trăit o perioadă traumatică așa cum n-a mai fost de 100 de ani.

Din apele astea tulburi, ajutați și de PSD… Niciodată nu a avut USR, care a avut un discurs civilizat și argumentat, o asemenea platformă cum are dl Simion. Dl Simion e deja stăpân pe microfonul din Camera Deutaților. Acolo sunt niște reguli, ca-n toate Parlamentele, de a vorbi la microfon. Dl Simion îl poartă ca un DJ”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

AUR face jocurile vechii clase politice. Argumentele lui Drulă

„Mi se pare absolut reprobabil comportamentul majorității PSD – PNL. E o combinație, o schemă pe care o fac: leagă de un subiect legitim și mai bagă pe sub ușă și încă ceva ilegitim.

De exemplu, în ziua acelui incident, e OK că s-a întrerupt ședința, că s-a convocat Biroul Permanent să discute un lucru extrem de grav. Noi am spus că trebuie să continue dezbaterea, că altfel ar însemna să cedezi în fața pumnului. Și n-a mai fost dezbatere. A plecat Virgil Popescu, iar PSD și PNL n-au mai luat cuvântul.

Au spus că trebuie să modificăm Regulamentul cu măsuri antiviolență. Am spus că suntem de acord. Dar ce s-au găsit să facă? Să introducă și niște măsuri antitransparență. Să nu se mai poată filma pentru presă… Am spus „scoateți astea, că nu au niciun fel de legătură”, am depus amendamente și au trecut. Acum nu trebuie să aruncăm libertatea de exprimare, că pierdem pe partea cealaltă. Când din cauza unui comportament violent aruncăm libertatea de exprimare și libertatea oamenilor de a ști… Noi, singuri, fără AUR, că prin vot nu am putut opri acele măsuri antitransparență, facem o contestație la Curtea Constituțională. Altfel, susținem măsurile antiviolență din Regulament”, a mai declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene