CCR a respins sesizarea de neconstituționalitate formulată de AUR. Ludovic Orban rămâne preşedinte al Camerei Deputaţilor

CCR a respins sesizarea de neconstituționalitate formulată de AUR. Ludovic Orban rămâne preşedinte al Camerei Deputaţilor
Foto: Inquam Photos / George Călin

Curtea Constituțională a Românieia respins, joi, sesizarea de neconstituționalitate depusă de AUR împotriva hotărârii Camerei Deputaților de a-l numi pe Ludovic Orban în funcției de președinte,potrivit stiripesurse.ro. Așadar,Ludovic Orban rămâne preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Alianța pentru Unirea Românilor a atacat, în decembrie 2020, alegerea lui Ludovic Orban capreședinte al forului, acuzând vicii de procedură la ședința în care noul Parlament și-a ales conducerea.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei, la 2,00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR, pentru că avem precedente legale”, preciza, la acel moment, George Simion.
Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților în noaptea de 21 spre 22 decembrie, în urma unei ședințe pe care deputații AUR au boicotat-o.