Ce este și cum se prepară celebra mâncare țigănească Şah Hai Mas. Marcel Ciolacu: “Sunt disponibil la oricine mă invită fiindcă n-am mâncat niciodată și prea toată lumea povestește” (VIDEO)

Ce este și cum se prepară celebra mâncare țigănească Şah Hai Mas. Marcel Ciolacu: “Sunt disponibil la oricine mă invită fiindcă n-am mâncat niciodată și prea toată lumea povestește” (VIDEO)
Sursa foto: Colaj captura foto Youtube + Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul României și candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, a fost prezent, vineri, la Congresul Reprezentanților Comunităților de Romi din România, unde a susținut un discurs.

Marcel Ciolacu a subliniat faptul că a participat și anul trecut la acest congres.

Printre altele, premierul a precizat că a trecut un an de când aștepta să fie invitat la o porție de Şah Hai Mas. “Sper că o să fiu invitat cât de curând”, a spus liderul PSD.

„Cu adevărat, a trecut un an de zile de când m-am așteptat să fiu și eu invitat la o porție de Şah Hai Mas. Sper că o să fiu invitat cât de curând.

Sunt disponibil la oricine mă invită fiindcă n-am mâncat niciodată și prea toată lumea povestește”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce este Şah Hai Mas

 

Celebra mâncare țigănească Şah Hai Mas este un preparat la care se muncește mult.

Şah Hai Mas este cea mai cunoscută mâncare tradițională în comunitățile rome. Istoria ei începe din timpuri străvechi. Este un preparat extrem de consistent, care nu lipsește de la mesele mari.

Cum se prepară Şah Hai Mas

Pentru a obţine o porţie pentru 6 persoane, puneţi la fiert 3 litri de apă, iar atunci când clocoteşte adăugaţi un ciolan de porc mai mare şi două aripi de curcan sau de găină, potrivit Click.

Separat, căliţi timp de câteva minute o ceapă şi un morcov. În oala în care fierbe carnea adăugaţi apoi câteva linguri de ghiveci de legume, iar după ce a fiert carnea puneţi morcovul şi ceapa călită, plus 300 de grame de varză murată şi 200 de grame de varză dulce tăiată fideluţă.

La 10 minute după ce aţi pus varza adăugaţi 150 de grame de orez.  Amestecul se lasă pe foc până când toate sunt bine fierte, iar lichidul din oală a scăzut bine.  Când fiertura e gata, se condimentează cu sare, boia, piper verde, a dat toate detaliile  Sighişoara Cioabă.

La final există un secret: „Se lasă pe foc până când sunt fierte bine, trebuie să fie o mâncare scăzută. La final, se condimentează cu 2-3 foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru, după gust”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:28 - Vor fi maxim 16 ministere în noul Guvern. Decizia coaliției
17:27 - Gheorghe Ialomițianu: Guvernul actual a sacrificat finanțele României pentru câștigarea alegerilor. Numai de la începutul anului datoria publică până în septembrie a crescut cu 140 de miliarde de lei, mai mult decât în pandemie (VIDEO)
17:04 - Consiliul JAI discută joi despre data de eliminare a controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, anunță MAI. Cătălin Predoiu va participa la eveniment
17:02 - Un italian a rămas fără 33.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Cum l-a păcălit
17:01 - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Atacul cibernetic asupra Electrica a aparţinut grupării Lynx Ransomware
16:59 - Cunoscut epidemiolog din România, despre Boala X: „Rata de mortalitate este 7,6%. La COVID era de 1%”. Care sunt cele mai frecvente simptome
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)
16:29 - Ghețarii din Italia au continuat să se retragă în 2024. Întregul arc alpin se topește