Ce părere are PSD despre impunerea vaccinării anti-COVID-19. Propunerea cu privire la obligativitate a ajuns deja pe masa premierului

Ce părere are PSD despre impunerea vaccinării anti-COVID-19. Propunerea cu privire la obligativitate a ajuns deja pe masa premierului
Alexandru Rafila (centru)

După ce Nelu Tătaru și Florin Cîțu au vorbit despre posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii anti-COVID-19, Alexandru Rafila i-a contrazis pe oficialii Guvernului.

În opinia deputatului PSD, vaccinarea obligatorie nu este o soluție care ar trebui implementată.

„A genera o discuție legată de obligativitate sau plata testării în acest moment este nesănătoasă, pentru că noi trebuie să lucrăm la accesibilitatea la testare, neîngrădită, pentru toți cetățenii.

Sunt cei care lucrează în prima linie, fie că discutăm de cadre medicale sau în instituții de îngrijire a persoanelor vârstnice sau în alte instituții de asistență socială care trebuie să aibă acces la testare, în cazul în care nu s-au vaccinat, noi facem acest pachet, vaccinare – testare, trebuie să facem un pachet de siguranță, așa l-aș numi, pentru sănătatea publică, împotriva infecției cu noul coronavirus”, a declarat Rafila.

Alexandru Rafila: „Vaccinarea este accesibilă, dar nu și testarea”

De asemenea, oficialul PSD crede că Guvernul Cîțu ar trebui să pună la dispoziție cetățenilor teste anti-COVID-19. Medicul Rafila a observat că deși vaccinarea este foarte accesibilă, executivul se ferește să ofere alternative.

„Dacă vaccinarea este accesibilă, testarea nu este accesibilă. Școlile au început deja de două zile, dar nu știu, nu văd, nu există o gândire în ceea ce privește accesul copiilor la testare, accesul persoanelor din școală, care nu au fost vaccinate”, a mai declarat Alexandru Rafila.