Ce pensie primește Adrian Năstase: „Cred că este foarte puțin”

Ce pensie primește Adrian Năstase: „Cred că este foarte puțin”
Foto: Inquam Photos / Raul Stef

Adrian Năstase a declarat că are o pensie de circa 5.000 de lei, ceea ce i se pare foarte puțin. Întrebat cât crede că ar merita, fostul premier a răspuns: „Am primit ce trebuia. Nu am primit aproape doi ani de închisoare?”

Ce spune Adrian Năstase despre pensii

Potrivit Newsweek România, Năstase a susținut că primește o pensie „în jur de 5.000 de lei”.

„Cred că este foarte puțin”, a adăugat el.

Întrebat cât crede că ar merita, Năstase a răspuns: „Am primit ce trebuia. Nu am primit aproape doi ani de închisoare?”.

Fostul premier a mai zis că nu toate pensiile speciale sunt nesimțite și l-a dat exemplu pe Petre Daea (PSD), ministrul Agriculturii, despre care a spus că fără pensia specială ar fi încasat doar 2.000 de lei după 40 de ani de muncă.

Pe de altă parte, Năstase consideră că unele pensii chiar sunt nesimțite. Opinia lui e că se impune o impozitare.

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă”, a declarat Adrian Năstase.

Guvernanții promit creșterea pensiilor de la 1 ianuarie

La finele lunii trecute, Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, a susținut că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, dar cuantumul depinde de funcționarea economiei anul acesta.

„Sistemul public de pensii, la acest moment, nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei, lucrurile așa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută”, a mai spus Câciu.

Între timp, PNL a propus ca pragul să fie ridicat la 3.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe