Nicolae Ciucă: Neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, o propunere a PNL încă din vremea când conducea Ministerul Muncii. Măsurile trebuie validate în coaliție, ținând cont de resursele bugetare (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, o propunere a PNL încă din vremea când conducea Ministerul Muncii. Măsurile trebuie validate în coaliție, ținând cont de resursele bugetare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, susține că neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei este o propunere pe care liberalii au formulat-o încă din vremea când conduceau Ministeru Muncii, iar ea a fost discutată și în ședința Biroului Politic Național de marți.

Ce a spus Nicolae Ciucă (PNL) despre propunerea privind neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei

Întrebat dacă PNL susține această variantă, liderul liberalilor a afirmat: „Este o variantă pe care am discutat-o și în ședința de astăzi. Este o propunere, pentru că dați-mi voie să continuăm cu aceeași abordare responsabilă fără să le creăm oamenilor așteptări sau, și mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. S-a discutat și în ședința de astăzi această propunere, care a aparținut Partidului Național Liberal încă din vremea când conducea Ministerul Muncii. Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noștri din coaliție și ele trebuie validate în coaliție, desigur, ținând cont de resursele bugetare la dispoziție, pe baza impactului pe care acestea le vor produce”.

„Avem nevoie să ne adresăm, așa cum am spus, către toate categoriile sociale, îndeosebi către cele vulnerabile și să le susținem ca în această perioadă să nu resimtă efectele acestei crize, pe de o parte. De cealaltă parte, suntem în continuare în acea linie de discuție și de dezbatere a tuturor măsurilor pentru a păstra stabilitatea macro-economică și pentru a putea să protejăm locurile de muncă, și pentru a face tot ceea ce am făcut până în prezent, pentru că, trebuie să recunoaștem, de șapte luni de zile, ați văzut, toate crizele suprapuse, cu toate efectele care au fost anticipate, au fost discutate, am reușit totuși să păstrăm un echilibru în tot ceea ce am făcut”, a continuat el.

„Același lucru trebuie să îl facem și de aici înainte, ținând cont că se discută și toate analizele duc către o perioadă care poate să genereze efecte noi, care să genereze elemente de provocare noi atât în domeniul economic, cât și în domeniul securitar. Este responsabilitatea noastră să analizăm toate aceste aspecte”, a mai spus Nicolae Ciucă, care a vorbit și despre UDMR, și despre situația investițiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe