Marcel Ciolacu: „Voi acorda tot sprijinul necesar prin intermediul diplomaţiei parlamentare pentru găsirea unei soluţii care să menţină Republica Moldova pe cursul său european”

Marcel Ciolacu: Voi acorda tot sprijinul necesar prin intermediul diplomaţiei parlamentare pentru găsirea unei soluţii care să menţină Republica Moldova pe cursul său european
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a intervenit cu o reacţie pe scandalul uriaş pe scena politică de la Chişinău. Acesta a sublniat că va face tot efertul prin intermediul diplomaţiei parlamentare pentru a ajuta Republica Moldova să păstreze parcursul european.

”Este nevoie de o abordare echilibrată a tuturor factorilor politici pentru depăşirea situaţiei de criză din Republica Moldova. Voi acorda tot sprijinul necesar prin intermediul diplomaţiei parlamentare pentru găsirea unei soluţii care să menţină Republica Moldova pe cursul său european. În acest sens, mizez pe maturitatea şi înţelepciunea elitei politice de la Chişinău pentru a gestiona cu responsabilitate această situaţie în beneficiul cetăţenilor moldoveni”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Reamintim că scena politică de la Chişinău este în pragul unui război civil pe fondul luptei pentru înlăturarea oligarhului Vladimir Plahotniuc de la putere. Socialiştii preşedintelui Igor Dodon au făcut o alianţă cu pro-europenii din blocul ACUM şi au instalat un Guvern condus de Maia Sandu, dar Plahotniuc a replicat prin Curtea Constituţională care a anulat decretul de numire a premierului şi l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Igor Dodon pentru a îl lăsa în loc pe omul lui Plahotniuc, Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate.