Ciolacu vorbește despre o evaluare a miniștrilor în perspectiva rotativei: „Am o singură linie roșie – prostia” / Atac voalat la fosta guvernare PNL – USR: „Am avut de recuperat un handicap de aproape 2 ani” (VIDEO)

Ciolacu vorbește despre o evaluare a miniștrilor în perspectiva rotativei: „Am o singură linie roșie - prostia” / Atac voalat la fosta guvernare PNL - USR: „Am avut de recuperat un handicap de aproape 2 ani” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit, luni, despre o evaluare care ar trebui făcută miniștrilor pentru a vedea ce performanțe au fost atinse și ce nu a mers. Acesta a făcut precizarea, întrebat dacă ar vrea modificarea protocolului coaliției, astfel încât PSD să păstreze niște ministere la rotativa guvernamentală din mai.

Ciolacu a mai ținut să precizeze că PSD a contribuit la reducerea unor decalaje prin venirea la Palatul Victoria, lansând din nou acuzații la vechea guvernare PNL – USR. Acuzațiile au venit mai ales pe domeniul fondurilor europene, unde în 2021 titularul de portofoliu a fost Cristian Ghinea de la USR (principalul om care a creat PNRR-ul României). Ciolacu a pretins că PSD a redus decalajele cauzate de acesta.

Întrebat dacă are o linie roșie în ce privește negocierile, Ciolacu a spus „prostia”.

Ciolacu, întrebat despre eventuala modificare a protocolului coaliției în perspectiva rotativei guvernamentale

„Noi avem un protocol asumat. Ce să rescriem? Am ieșit un pic dintr-o zonă pe care eu o consider dăunătoare. Suntem niște oameni politici, avem pretenții să fim oameni de stat și, din această perspectivă, vrem să avem discuții în coaliție nu de poziționări. Vorbim de Guvernul României, nu de guvernul unei coaliții. Am văzut ce s-a întâmplat când a fost o construcție a unui guvern de dreapta care confunda guvernul de coaliție cu Guvernul României. Cred că cu toții, eu, Ciucă și colegii noștri din PSD, PNL și UDMR, vrem un guvern eficient. Atunci e normal să avem niște discuții punctuale și despre o evaluare a performanțelor unor miniștri, unde lucrurile au mers în direcția corectă și unde nu au funcționat”, a declarat președintele PSD.

Ciolacu, atac voalat la fosta guvernare liberală

„Am avut de recuperat un handicap de aproape doi ani în care, de exemplu, la Ministerul Fondurilor Europene era totul blocat și încet-încet am recuperat acest decalaj.

În această zonă am încercat mereu și am văzut că și dl premier duce discuția. Nu că rupem un protocol. Nu că PSD nu cedează nu știu ce minister. Sunt convins că și colegii de la PNL vor un Guvern bun al României, un guvern PSD – PNL – UDMR”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă are o linie roșie în discuțiile cu PNL pe tema rotativei guvernamentale, Marcel Ciolacu a răspuns: „Am o singură linie roșie: prostia. Și cred că aceeși linie roșie o are și PNL”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)