Clotilde Armand a creat un adevărat haos. Judecătorii explică de ce au suspendat organigrama Primăriei Sectorului 1: Nereguli evidente și contradicții perturbă grav activitatea

Clotilde Armand a creat un adevărat haos. Judecătorii explică de ce au suspendat organigrama Primăriei Sectorului 1: Nereguli evidente și contradicții perturbă grav activitatea
Foto: Inquam Photos / George Calin

Tribunalul București a decis, pe 30 martie 2021, să suspende executarea hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 din Capitală prin care s-a adoptat reorganizarea unor structuri din subordinea CL, inițiativă propusă de primarul Clotilde Armand, iar suspendarea este în vigoare până când va fi judecată pe fond cererea de anulare a reorganizării.

Motivarea deciziei luate de Tribunalul București arată haosul generat de Clotilde Armand de la venirea la primărie, potrivit Stiripesurse.ro.

Judecătorii explică de ce au suspendat organigrama Primăriei Sectorului 1, instituția condusă de Clotilde Armand: Nereguli evidente și contradicții perturbă grav activitatea

Potrivit instanței, „există o îndoială puternică și evidentă asupra prezumției de legalitate pe care se fundamentează actul administrativ ce face obiectul cauzei”.

„Organul emitent se contrazice în cuprinsul hotărârii respective de o astfel de manieră încât nu se poate înțelege care sunt măsurile dispuse, cu claritate, când încetează, ce anume se abrogă și începând de când, constituie un temei justificat, în sensul legii, pentru suspendarea acestuia”, arată judecătorii.

Actul administrativ suspendat, explică Tribunalul București, ignoră aspecte esențiale, ceea ce ar putea duce la un blocaj total.

„În ce privește instituțiile vizate de hotărâre, prin maniera neclară de redactare a acesteia, prin nerezolvarea expresă a situației personalului și prin lipsa unei coerente de reglementare raportat la desființarea lor, le pune în situația imposibilității de funcționare și a imposibilității cunoașterii atribuțiilor proprii. (…) Instanța apreciază că executarea abruptă a unei astfel de hotărâri este de natură să perturbe grav activitatea instiutiilor vizate de desființare, să prejudicieze sever reclamanții și chiar să creeze disfuncționalități activității pârâtei”, se mai arată în motivare.

De asemenea, se apreciază că „suspendarea executării acesteia corespunde atât interesului personal al reclamanților, dar și imperativului interesului public de a avea în circuitul civil acte administrative clare și inteligibile, și de a nu executa intempestiv acte administrative incerte și care au un efect dramatic asupra societății în care autoritatea funcționează”.

Ultima oră
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3