Clotilde Armand, reacție dură legată de fuziunea PMP-UNPR: "Este păcat că domnul Băsescu nu are decenţa şi înţelepciunea de a se retrage demn din viaţa publică"

Clotilde Armand, reacție dură legată de fuziunea PMP-UNPR: "Este păcat că domnul Băsescu nu are decenţa şi înţelepciunea de a se retrage demn din viaţa publică"
Foto: clotildearmand.ro

Clotilde Armand a avut o reacție la adresa lui Traian Băsescu și planurile sale politice de după fuziunea dintre PMP și UNPR, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

"Fostul preşedinte Băsescu este un om din ce în ce mai grăbit. Grăbit să îşi construiască o platformă politică suficient de puternică încât să îi asigure intrarea în Parlament şi imunitatea parlamentară. Grăbit să acceadă la putere sub o formă sau alta. În ciuda faptului că a adunat doar puţin peste 4% din voturi la nivel naţional la alegerile locale, PMP are 8 vicepreşedinţi de consilii judeţene, încheind alianţe fie cu PSD, fie cu PNL.

De ceva vreme UNPR a fost scos la mezat. Întâi s-au înfruptat din oastea de strânsură a plagiatorului şi urmăritului penal Gabriel Oprea cei de la PSD, care au racolat o bună parte dintre parlamentarii UNPR. Apoi s-a negociat o fuziune pentru ceea ce mai rămăsese din partid, atât cu cei de la PNL, cât şi cu PMP. Pentru că probabil nu s-au înţeles la preţ cu liberalii, UNPR-iştii au bătut palma cu PMP, instrumentul politic al fostului preşedinte Traian Băsescu. Partidul rezultat în urma fuziunii dintre PMP şi UNPR este mai plin de urmăriţi penali, trimişi în judecată sau arestaţi preventiv chiar şi decât PSD.

În fapt, PMP şi Traian Băsescu reprezintă chintesenţa imoralităţii şi a lipsei de scrupule caracteristică vieţii police din România. Cel care s-a declarat timp de 10 ani un mare susţinător al statului de drept şi al luptei împotriva corupţiei nu pierde acum nicio ocazie ca să denigreze justiţia şi procuratura. Cel care şi-a făcut un titlu de glorie din a „lupta” cu mogulii media a devenit un om de casă al televiziunii lui Sebastian Ghiţă.

În campania electorală de acum 12 ani, domnul Băsescu declara că România este blestemată să aleagă un preşedinte dintre doi foşti comunişti (domnia sa şi Adrian Năstase). Este păcat că domnul Băsescu nu are decenţa şi înţelepciunea de a se retrage demn din viaţa publică şi a lăsa românii să aleagă în sfârşit lideri politici care nu au o astfel de povară în biografie. Este păcat că ’’soluția imorală’’ mai există." a comentat aceasta.

Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare