"Codrin Ștefănescu e atașat de acea atitudine nevertebrată pe care a avut-o în preajma lui Vadim Tudor!" Amenințat cu excluderea din PSD, Mihai Chirică răspunde DUR

"Codrin Ștefănescu e atașat de acea atitudine nevertebrată pe care a avut-o în preajma lui Vadim Tudor!" Amenințat cu excluderea din PSD, Mihai Chirică răspunde DUR
foto: Ziua News

Primarul PSD din Iaşi şi vicepreşedinte naţional al partidului, Mihai Chirică, a ieşit public şi l-a criticat pe Liviu Dragnea, susţinând că protestele împotriva Guvernului nu reprezintă o lovitură de stat. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a ţinut să transmită un mesaj foarte tranşant din partea PSD către Mihai Chirică şi i-a explicat acestuia să s-a poziţionat singur în afara partidului. Codrin Ştefănescu a precizat că el va fi unul dintre liderii PSD care va propune excluderea din partid a lui Mihai Chirică, conform Radiohit.

Mihai Chirică, vicepreședintele PSD a reacționat: „Dl Ștefănescu încearcă să aducă de mai multă vreme o astfel de stare în partid. Prima teză era că eu l-am alungat pe Nichita din Primărie, eu i-am adus-o pe Adina și probabil, eu aș fi dus și bichonii la Poliția Locală. A două teză pe care insistă dl Ștefănescu, care este atașat de acea atitudine nevertebrată pe care a avut-o în preajmă fostului președinte România Mare, Vadim Tudor. Un purtător de geantă desigur, care încearcă să se pozitioneaze favorabil în față președintelui partidului. Încearcă să aducă în discuții execuții politice pe care nu le înțelege. Nu sunt un tip conflctual și țin mult la respect. Iar dumnealui care nu poate reprezenta nici un cătun de pe față pămîntului.

Nu partidul m-a făcut pe mine la Iași, ci eu am crescut partidul. Suntem o echipă strîns unită, avem personalitatea lui. Dl Codrin Ștefănescu nu a citit. Eu am spus că din punctul meu de vedere nu a fost o lovitură de stat. Singură persoană care a adus în discuție lovitură de stat a fost președintele României nu are ce caută în mulțime să stimuleze revoltă, ci trebuie să fie personalitatea care să ducă la echilibrul unui stat.

Excluderea mea din PSD, de ce să mi-o doresc? Dimpotrivă! Eu spun că nu sunt contra. Sunt printre puținii care am păstrat aceași atitudine în cea ce fac. În campania electorală pe județul Iași eu și colegii mei am susținut-o.

Eu sunt într-o țara în care cred, în care am de crescut copii. Și nu vreau să se termine odată cu mine. Vreau să am siguranță că ce rămîne din spatele meu, să rămînă ceva mai bun. Sunt obligat să am puncte de vedere pentru a sprijini lucrurile în care cred. Eu cred în vocea unică a unei organizații dar cred și în gîndurile oamenilor.

PSD, ciumă roșie: este un slogan urît care arată încercarea de politizare a unui demers democratic. Ceea ce pune în pericol statul de drept. O să stau în față sediului PSD și voi spune că nu e adevărat. Nu suntem nici un fel de ciumă. Suntem o organizație care crede în democrație. Rezultatul alegerilor e cel care se vede”.

Urmăriți B1TV.ro și pe