Comisia de la Veneția a fost solicitată să emită un punct de vedere privind schimbarea legislației electorale din România

Comisia de la Veneția a fost solicitată să emită un punct de vedere privind schimbarea legislației electorale din România

Comisia de la Veneția a fost solicitată să exprime un punct de vedere cu privire la modificarea legislației electorale din România. Anunțul, făcut de deputatul Iulian Bulai, vine chiar miercuri, în ziua în care Guvernul PNL și-a angajat răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Decizia în cauză a fost luată miercuri de către Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Cel care a ridicat problema a fost Titus Corlățean. Senatorul PSD a susținut că inițiativa PNL „va schimba regulile în timpul jocului” și a catalogat-o drept „abuz de putere”, precizează G4Media.

„Comisia de la Veneția a fost solicitată să emită un punct de vedere pe modificările legislative pe legea electorală schimbată astăzi prin asumarea răspunderii guvernamentale de către Guvernul Orban în Parlamentul României.

Decizia a fost luată în urmă cu câteva minute de către Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Și eu fac parte din această comisie, dar nici eu nici Titus Corlățean, deputat PSD, nu am votat, fiind ambii în conflict de interese în această speță”, a anunțat deputatul USR Iulian Bulai, pe Facebook.