În ce condiții va fi susținut Iohannis de candidatul PMP, în finala prezidențialelor. Paleologu: „Dar nu consider, repet, că sunt în vreun fel depozitarul voturilor pe care le-am primit” (VIDEO)

În ce condiții va fi susținut Iohannis de candidatul PMP, în finala prezidențialelor. Paleologu: „Dar nu consider, repet, că sunt în vreun fel depozitarul voturilor pe care le-am primit” (VIDEO)

Theodor Paleologu, care a obținut 5,6% potrivit sondajului IRES, a afirmat că așteaptă „niște gesturi” din partea lui Klaus Iohannis, pentru a-l susține în finala prezidențialelor, unde cel mai probabil o va înfrunta pe Viorica Dăncilă, dar chiar și așa a subliniat că nu se consideră „proprietarul” voturilor pe care le-a primit.

„Nu consider că vreun candidat este stăpânul voturilor pe care le-a primit. Evident, poziția mea este ferm anti-PSD, dar aștept din partea domnului Iohannis niște gesturi. Niște gesturi, în primul rând de respect față de alegători, față de poporul român. Aștept să participe la dezbateri. Aștept semne de respect față de votanții care s-au îndreptat către alți candidați decât dânsul. Atunci îl voi aviza, în momentul în care voi vedea din partea dumnealui această disponibilitate. Dar nu consider, repet, că sunt în vreun fel depozitarul voturilor pe care le-am primit. Mulțumesc enorm de mult, din toată inima, tuturor celor care m-au votat, tuturor celor care m-au susținut, dar nu consider că sunt depozitarul acestor voturi. Nu consider că sunt proprietarul sau stăpânul acestor voturi, însă îmi voi spune părerea peste câteva zile, fără îndoială”, a declarat Paleologu.

Întrebat ce crede despre rezultatul primului tur, fie el și unul provizoriu, Theodor Paleologu a răspuns: „Întotdeauna se poate mai bine, dar eu zic că e un rezultat cât se poate de bun, în contextul dat. Vorbim de un partid mic, dar foarte dinamic. Avem, de asemenea, o campanie marcată de lipsa totală de dezbateri sau aproape totală și, de asemenea, o criză guvernamentală, care s-a suprapus pe campania electorală. Deci, în contextul acesta, consider că este un rezultat cât se poate de bun. Cel mai important este că este un început. Eu văd acest rezultat ca pe un nou început în cazul dreptei românești. E vorba de un vot, care trebuie să contribuie la reconfigurarea dreptei în România”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu