Contre între PSD-iști. Codrin Ștefănescu: Ne-am propus să fie prosperitate, dar nu ne-a lăsat sistemul / Mihai Chirică: E un mesaj ușor PRM-ist de tipul toată țara e atacată, numai noi suntem drepți. Nu e adevărat! (VIDEO)

Contre între PSD-iști. Codrin Ștefănescu: Ne-am propus să fie prosperitate, dar nu ne-a lăsat sistemul / Mihai Chirică: E un mesaj ușor PRM-ist de tipul toată țara e atacată, numai noi suntem drepți. Nu e adevărat! (VIDEO)
Foto: topiasi.ro

Mihai Chirică, primarul PSD din Iaşi şi vicepreşedinte naţional al partidului, l-a luat peste picior pe Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al aceluiași partid.

Într-o intervenție pentru B1 TV, Ștefănescu a susținut că, încă de la început, ”sistemul” nu a lăsat Guvernul PSD-ALDE să-și facă treaba și așa s-a ajuns la această situație. După ce miniștri și rudele lor au ajuns să fie amenințați, a mai acesta, susținătorii PSD au început să pună presiune pe conducerea partidului pentru a organiza o mega-contramanifestație.

”Noi ne-am propus, când am venit la guvernare, să conducem România fără cătușe, să fie un stat de drept corect în care fiecare să facă ce vrea, să spună ce vrea, conform legii, să fie prosperitate. Nu am fost lăsați și sistemul ne-a dat semnale de la bun început și s-a ajuns aici. Mai mult, când Mircea Marian și alții au publicat pe pagina lor de Facebook mesaje de genul ”mergeți acasă la Dragnea și dați-i foc la casă”, sau telefoane ale miniștrilor, soțiilor miniștrilor, copiilor minori de clasa I sau a II – a, care au primit apoi mesaje în care au fost amenințați că-i violează sau că-i fură, atunci, în momentul respectiv, s-a produs un declic între cei care ne susșțn. Vorbesc de milioane de oameni care au pus presiune pe primarii noștrii, pe șefii de județe, pe șefii de organizații să organizăm un mare și gigantic miting de susținere, să-i aducem aminte domnului Iohannis că a încurajat această situație care e acum: român contra român”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Mihai Chirică a spus, tot pentru B1 TV, că nu se pune problema ca țara să fie atacată și că nici nu e adevărat că social-democrații sunt singurii drepți din țară, așa cum a afirmat Codrin Ștefănescu. Mai mult decât atât, Chirică a spus că protestele reprezintă o lecție pentru fiecare politician în parte.

”E un mesaj ușor PRM-ist de ”toată țara e atacată, numai noi suntem drepți”. Nu e adevărat! Nu e toată țara atacată de agenturile străine. Ele își văd de treaba lor, dar nu sunt indiferente la ce se întâmplă într-un stat, care e conectat la o comunitate europeană.

E un act binevenit (o eventuală decizie a lui Dragnea de a retrage ordonanța – n.r.), care poate să aducă la o decomprimare a reacției străzii, care e o lecție pe termen lung pentru toți liderii politici, care poate fi o teză de democrație. O etapă care s-a stins, o etapă care a început, care arată ce trebuie să faci când deții puterea din punct de vedere politic. Nu e suficient să câștigi alegerile, trebuie să poți să mergi mai departe într-un element de consens cu toată comunitatea și să aduci starea de armonie de care are nevoie țara”, a declarat Mihai Chirică.

Codrin Ștefănescu: Ne-am propus să fie prosperitate, dar nu ne-a lăsat sistemul / Mihai Chirică: E un mesaj ușor PRM-ist de tipul ”toată țara e atacată, numai noi suntem drepți”

#DIRECT_ONE_bxmzpd#

Urmăriți B1TV.ro și pe