Costel Alexe rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar în dosarul în care este acuzat că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Costel Alexe rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar în dosarul în care este acuzat că a luat șpagă 22 de tone de tablă
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar în dosarul în care este acuzat că a luat șpagă 22 de tone de tablă, după ce Intanța i-au respins definitiv plângerea.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, inculpat de DNA în dosarul în care e acuzat că ar fi luat șpagă 22 de tone de tablă de la combinatul siderurgic Liberty Galați, rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins joi plângerea.

Fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, este acuzat de DNA că ar fi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul combinatului siderurgic Liberty ”în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, potrivit DNA.

Mai precis, el e acuzat de procurori că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi luat mită un tir de tablă de gard în valoare de 100.000 de lei ca să deblocheze alocarea de certificate de carbon ce ar putea valora 180 de milioane de euro.

Președintele Consiliului Județean Iași,Costel Alexe, a declarat miercuri, după ces-a autosuspendatde la conducereaPNLIași în urmaplasării sale sub control judiciarde către procurorii DNA, că liderul liberal Ludovic Orban și membrii Biroului Politic Național vor lua o decizei cu privire la înlocuitorul său, informeazăAgerpres.

Întrebat cine va fi noul președinte al organizațieiPNLIași,Costel Alexea răspuns: „Acest lucru îl va stabili, evident, preşedintele Ludovic Orban împreună cu colegii din Biroul Politic Naţional. Avem astăzi o echipă suficient de puternică, de omogenă, determinată, în cadrulPNL, astfel încât orice coleg poate face faţă funcţiei de preşedinte al filialei judeţene. Mă bucur foarte mult că această echipă a demonstrat ieşenilor în 2020 că are şi viziune, şi determinarea să schimbe faţa judeţului nostru”.

Costel Alexea fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.