Crin Antonescu: Nu se poate pune problema ca liberalii să fie dați afară de la guvernare

Crin Antonescu: Nu se poate pune problema ca liberalii să fie dați afară de la guvernare

Președintele liberal Crin Antonescu susține că PNL-ul nu poate fi dat afară de la guvernare, menționând că nici nu intenționează să părăsească Executivul din proprie inițiativă.

„Nu se poate pune problema ca liberalii să fie daţi afară de la guvernare, pentru că dai afară pe cineva pe care l-ai angajat, iar PNL a fost angajat la guvernare, împreună cu PSD, de cetăţenii români. Acest lucru ar trebui să le fie foarte clar tuturor, sunt convins că le este clar partenerilor noştri, nu am nicio îndoială că-i este clar primului-ministru, care niciodată nu a invocat o astfel de situaţie. (…) PNL, pe de altă parte, nu se gândeşte să iasă de la guvernare, pentru că PNL nu a dezertat niciodată dintr-o înţelegere politică şi nu a dezertat niciodată dintr-un contract pe care l-a încheiat cu cetăţenii României”, a spus Crin Antonescu în discursul susţinut la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş.

În opinia sa, USL este în continuare „un lucru extrem de necesar pentru România”, iar o eventuală plecare de la guvernare s-ar putea produce doar dacă nu vor fi respectate angajamentele luate faţă de cetăţeni.

„Noi, împreună cu PSD, am câştigat dreptul de a guverna această ţară împreună de la cetăţeni. Iar dacă, din nenorocire, această înţelegere nu ar putea fi respectată, dacă noi am eşua în angajamentele noastre faţă de cetăţeni, asta înseamnă că nu ar mai exista acest guvern”, a afirmat preşedintele PNL.