Crin Antonescu: Poziția mea este că în acest moment proiectul Roșia Montană trebuie respins (VIDEO)

Crin Antonescu: Poziția mea este că în acest moment proiectul Roșia Montană trebuie respins (VIDEO)

Crin Antonescu a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă că va vota împotriva proiectului Roșia Montană deoarece există consecințe majore care împiedică aprobarea lui.

Astăzi, deși discuțiile din Parlament nu au început, am un punct de vedere ferm în legătură cu proiectul Roșia Montană. Cred că proiectul exploatării la Roșia Montană nu poate fi susținut. Fie ar trebui retras, ceea ce nu e cazul deoarece a fost trimis mai departe de Guvern, fie trebuie respins. Am ajuns la acestă concluzie nu din motive tehnice, nu pentru că ar avea șansa de a fi fezabil sau util. Ci pentru că există consecințe majore care împiedică aprobarea lui. E un proiect de anvergură națională. E vorba de unele dintre resursele cele mai importante ale acestei națiuni. Când vorbim de un proiect care implică resurse naționale importante ale unei națiuni e important să avem susținere publică. Constatăm că proiectul producere o semnificativă scindare în societatea română. Un număr semnificativ de cetățeni nu au încredere că proiectul va utiliza reursele acestei națiuni în beneficiul națiunii”, a explicat președintele PNL.

Potrivit acestuia, proiectul nu ar acționa în beneficiul românilor.

Există o uriașă cantitate de suspiciune nu doar în mediul politic, în cercurile de presă sau mediul online, ci în opinia publică. Nu ar acționa cu interesele publice, naționale, legitime. S-au adus acuzații care au adâncit sau amplificat sentimentul. E vorba de anumite fragilități ale proiectului. Primul ministru ne spune că va vota împotriva lui în calitate de parlamentar. E un proiect care în ceea ce privește avizul de mediu, esențial într-o asemenea temă, ministrul de resort de spune că va da sau nu avizul în funcție de rezultatul votului în Parlament”, a mai spus Antonescu.

Poziția mea e aceea că acest proiect în acest moment trebuie respins”, a precizat liderul liberl-democrat.

Crin Antonescu: În acest moment proiectul Roșia Montană trebuie respins

Embed:

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)