Cristian Bușoi: AstraZeneca își va mări capacitatea de producție a vaccinului împotriva COVID-19

Cristian Bușoi: AstraZeneca își va mări capacitatea de producție a vaccinului împotriva COVID-19
Foto: Facebook / Cristian Busoi

Europarlamentarul Cristian Bușoi a anunțat că AstraZeneca își va mări capacitatea de producție a vaccinului împotriva COVID-19 în al doilea trimestru al anului 2021

“AstraZeneca și IDT Biologika au anunțat că “explorează opțiuni” pentru a accelera producția de vaccin AstraZeneca COVID-19 în al doilea trimestru al anului 2021, pentru a sprijini nevoile imediate de vaccinare ale Europei în timpul pandemiei.

Ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European apreciez că apelurile mele și ale colegilor mei pentru sporirea capacităților de producție și urgentarea livrărilor de vaccin au fost ascultate și se concretizeză prin acest acord între cele două companii. Avem nevoie să lucrăm împreună: cercetători, producători, Parlamentul European și Comisia Europeană și să creăm cât mai repede o capacitate strategică de vaccinuri anti COVID-19 în Uniunea Europeană, care să răspundă sigur și eficient inclusiv noilor tulpini ale coronavirusului”, a scris Cristian Bușoi pe Facebook.

Compania va fi capabilă în urma investițiilor să livreze zeci de milioane de doze de vaccin AstraZeneca Covid-19 pe lună:

“Cele două companii, AstraZeneca și IDT Biologika, intenționează să investească și în extinderea capacității de producție a IDT Biologika din Germania și să construiască până la cinci bioreactoare de 2.000 de litri, capabile să livreze zeci de milioane de doze de vaccin AstraZeneca Covid-19 pe lună. Se estimează că noua facilitate va fi operațională până la sfârșitul anului 2022 și va fi capabilă să producă și alte vaccinuri cu un proces de fabricație similar, extinzând capacitatea internă de producție a vaccinurilor în Europa. Vaccinul AstraZeneca COVID-19 a primit undă verde de la Agenția Europeană a Medicamentelor la finalul lunii ianuarie 2021 pentru imunizarea persoanelor de peste 18 ani”, a mai precizat Cristian Bușoi.