Cristian Bușoi: Este nevoie ca UE și SUA să lucreze într-un parteneriat strâns în lupta împotriva schimbărilor climatice și rezolvarea provocărilor în domeniul energiei

Cristian Bușoi: Este nevoie ca UE și SUA să lucreze într-un parteneriat strâns în lupta împotriva schimbărilor climatice și rezolvarea provocărilor în domeniul energiei
Foto: Cristian Bușoi / Facebook

O coordonare mai bună între UE și SUA este necesară și importantă nu numai pentru a stabili standardele internaționale pentru tehnologii curate și calendarul zero emisii de carbon, ci și pentru a vorbit pe o singură voce despre soluțiile la creșterea prețurilor la energie și protejarea cetățenilor și companiilor, a explicat eurodeputatul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European.

Cristian Bușoi: „România poate să fie locul în care SUA să facă investiții importante în domeniul energiei și al noilor tehnologii”

Potrivit eurodeputatului liberal, delegația Comisiei ITRE se află într-o vizită în SUA, la Washington DC, cu misiunea de a stabili un parteneriat clar și asumat între Parlamentul European și Congresul SUA pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, susținerea și promovarea unor standarde comune în domeniul tehnologiei și inovației și găsirea unor soluții cu aplicabilitate largă pentru criza din energie.

„Am avut două întâlniri foarte importante cu președintele Comisiei Speciale pentru Criza Climatică din Congresul SUA, Kathy Castor, și colegii dumneaei democrați și republicani din Comisie și cu Cathy McMorris Rodgers, lider în Comisia pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților. În cadrul dialogurilor am reamintit angajamentul clar și ferm al UE pentru implementarea Pactului Verde European (Green Deal) cu ținta intermediară Fit for 55 pentru 2030, dar și nevoia unui echilibru în toate acțiunile noastre pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă, să nu punem în pericol locurile de muncă sau competitivitatea industriilor și să ne menținem siguranța energetică, la prețuri decente ale energiei pentru cetățeni și industrie”, a declarat Cristian Bușoi.

România, spune președintele Comisiei ITRE, poate fi locul în care SUA face investiții importante în domeniul energiei și al noilor tehnologii.

„Noua administrație de la Casa Albă este extrem de activă în a promova noua paradigmă, iar România poate să fie locul în care SUA să facă investiții importante în domeniul energiei și al noilor tehnologii. Mini-reactorul nuclear care va fi construit în România, cu o tehnologie complet inovatoare, investițiile anunțate în parteneriat cu SUA la Centrala Nucleară de la Cernavodă pentru unitățile 3 și 4 sunt semnale clare că relația dintre București și Washington se bazează pe încredere reciprocă, ceea ce înseamnă deschidere și oportunități pentru noi investiții în domeniul energiei și al noilor tehnologii”, a adăugat liberalul.

Delegația Comisiei ITRE, condusă de Cristian Bușoi, a avut întâlniri la Congresul American și Casa Albă, la Departamentul de Stat, Departamentul de Comerț, Camera de Comerț Americană, Consiliul Industriei pentru Tehnologia Informației, Institutul Național pentru Standarde și Tehnologie, dar și întrevederi cu liderii unor importante think tank-uri și cu reprezentanții industriei din Statele Unite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit