Cristian Bușoi: PNL are suficiente resurse interne pentru a aspira cu șanse la Primăria Capitalei în 2016

Cristian Bușoi: PNL are suficiente resurse interne pentru a aspira cu șanse la Primăria Capitalei în 2016

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a declarat că liberalii au resurse interne suficiente pentru a aspira cu șanse la Primăria Capitalei în 2016, informează Agerpres.

„Nimic nu poate exclude un independent, v-am spus însă că, în opinia mea, — și simt că este o opinie împărtășită de mulți colegi din conducerea centrală a PNL — partidul are în acest moment suficiente resurse interne pentru a aspira cu șanse la Primăria Capitalei în 2016”, a declarat Cristian Bușoi, în cadrul unei conferințe de presă.

Bușoi a mai spus că este încrezător că PNL are suficienți membri care își pot asuma cu succes o candidatură la Primăria Generală: „În interiorul marelui PNL există suficienți oameni cu experiență, viziune, cu un profil de transparență și verticalitate, care pot să își asume cu succes o candidatură la Primăria Capitalei”.

Întrebat dacă se vorbește și despre un candidat independent în sondajele făcute în partid, Bușoi a răspuns: „S-au pus întrebări legate de profil. Mi s-a prezentat profilul, este acela al unui candidat implicat, care a avut realizări în activitatea sa politică sau profesională și mai ales care are un profil de integritate și de sinceritate. După 15 octombrie se va face acel sondaj hotărâtor pentru desemnarea candidatului”.

Cristian Bușoi a mai susținut că până luni nu se poate pune în practică niciun fel de decizie privind un interimat la Primăria Capitalei.

„Am convenit să folosim zilele ce au mai rămas până luni, acest weekend, să mai reflectăm la diverse oportunități și opțiuni pe care le avem și atunci când va fi luată o decizie cei doi copreședinți ai organizației București o vor anunța, oricum mai devreme de luni nu s-ar putea pune în practică niciun fel de decizie de interimat. Cred că și dacă se va decide luni, așa cum este foarte probabil, dar încă o dată este o decizie a justiției și nu putem interfera respingerea contestației, oricum până la publicare, până la momentul în care se redactează hotărârea prefectului, până la publicarea acelei hotărâri, până la aducerea la cunoștință și convocarea unui plen extraordinar, va fi un timp nu lung, foarte scurt, dar suficient pentru a veni cu o soluție”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Referindu-se la situația RADET, Bușoi crede că bucureștenii ar putea rămâne fără căldură și apă caldă: „În ceea ce privește RADET, incompetența și dezinteresul administrației Primăriei ne-au adus în fața unei situații extrem de grave, un faliment aproape iminent al Regiei și posibilitatea ca bucureștenii în această iarnă să rămână fără căldură și apă caldă. Faptul că RADET a acumulat datorii uriașe de peste 3 miliarde de lei, că RADET funcționează și acum cu rețelele învechite din anii ’60, gândite pentru felul în care funcționa Capitala în anii ’60 — toate aceste lucruri au fost cunoscute de primarul Oprescu, dar lucruri pozitive nu s-au întâmplat în ultimii șapte ani”.