Cristian Diaconescu (PMP): Ne jucăm cu focul. PNL este împărțit, USR încearcă să acopere propriile dificultăți, iar UDMR își știe calea lui. Practic, România este paralizată (VIDEO)

Cristian Diaconescu (PMP): Ne jucăm cu focul. PNL este împărțit, USR încearcă să acopere propriile dificultăți, iar UDMR își știe calea lui. Practic, România este paralizată (VIDEO)
Foto: Facebook

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a comentat relația din interiorul coaliției de guvernare și situația economică a României, miercuri, la „Talk B1” cu Nadia Ciurlin.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cristian Diaconescu (PMP), pe B1 TV: „Întrebarea care se pune e – țara e condusă sau nu?”

„Ne jucăm cu focul. De ce spun acest lucru, deci practic ai o variantă de guvernare, sigur, mai puțin USR, care se dorește a fi de dreapta. În această variantă de guvernare, partidul principal este împărțit, practic sunt două partide acum în PNL, este evident. Modul în care se atacă sau se promovează reciproc arată două partide de opoziție aproape. (…) Ai un alt partid în această coaliție, numit USR, care nu se sfiește să atace public și să se amestece în conflictul din interiorul PNL, încercând să acopere propriile dificultăți. Ai UDMR, care își știe calea lui și atunci când liniile roșii îi sunt încălcate reacționează violent, cum a fost cazul desființării Secției speciale privind magistrații, privind procurorii. Din acest punct de vedere, practic, întrebarea care se pune e – țara e condusă sau nu?”, a afirmat Cristian Diaconescu.

România, spune președintele PMP, este practic „paralizată”.

„În exterior, haideți să nu discutăm, să nu ne luăm de proști unii pe alții, nu există o creștere de 13% fără să îmi argumentezi cum faci comparația cu anul trecut în același trimestru II în condițiile în care nu exista atunci consum, creșterea este pe consum, care este cifra inflației pe această creștere, cum devalorizarea monedei, creșterea energiei sau importurile creează un context fals din punct de vedere economic. Nu intru neapărat în elemente populiste, cât au crescut pensiile, cum n-au crescut, de ce nu sunt indexate cu inflația, de ce nu se aplică legea etc. Din acest punct de vedere, dacă mai e să adăugăm și faptul că suntem în ultimele opt state care încă nu au Planul Național de Redresare aprobat, în condițiile în care PNDL, așa cum e el și cum a fost contestat, în acest moment este motiv de conflict în interiorul aceleiași coaliții de guvernare, practic România este paralizată. Nu știu câtă responsabilitate există din acest punct de vedere în discursul din interiorul unui partid politic”, a adăugat Cristian Diaconescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe