Cristian Preda, pe blog: Un singur nume nu a fost rostit vineri: Năstase; 256 rimează cu Năstase

Cristian Preda, pe blog: Un singur nume nu a fost rostit vineri: Năstase; 256 rimează cu Năstase
Foto: m.evz.ro

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a dezbătut, pe blogul personal, evenimentele politice de vineri, precizând că „un singur nume nu a fost rostit, deşi importanţa lui în declanşarea suspendării e capitală: Adrian Năstase”. Totodată, eurodeputatul PDL a menționat că „256 rimează cu Năstase”.

Păcat că l-au uitat. Ieri, Parlamentul a constatat că, dată fiind încarcerarea fostului premier, Năstase pierde mandatul de deputat. Nu e sigur ce va fi pe 29 iulie. O pseudo-cursă prezidenţială, în care Traian Băsescu îl va avea drept adversar pe Crin Antonescu? O confruntare între preşedintele suspendat şi premierul pe care nu l-a vrut, pe care l-a avut şi pe care nu-l va mai numi vreodată? Sau o dezbatere despre statul de drept, în care vom afla cum anume se face că în ziua în care Parlamentul îl suspenda pe preşedinte, fostul premier Năstase era decăzut din drepturi? 256 rimează cu Năstase„, a scris Preda.

Eurodeputatul democrat-liberal susține că votul de vineri din Parlament seamănă cu cel din 2007, când președintele Traian Băsescu a fost suspendat pentru prima oară.

Votul de ieri din Parlament pentru suspendarea lui Traian Băsescu a semănat cu cel din 2007 din cel puţin două puncte de vedere: a. avizul Curţii Constiţionale nu a fost unul pozitiv; b. majoritatea parlamentară care a organizat suspendarea e organizată în jurul PSD şi PNL„, a scris Cristian Preda pe blog.

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat, vineri, de Parlament, cu 256 de voturi „pentru”.