CTP: Detenție la domiciliu pentru corupți? Mi se pare inuman! Pușcărie în weekend? Nici Ceaușescu nu lua duminica!

CTP: Detenție la domiciliu pentru corupți? Mi se pare inuman! Pușcărie în weekend? Nici Ceaușescu nu lua duminica!
Foto: Digi24

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a adoptat mai multe amendamente ale PSD, potrivit cărora persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la cinci ani de închisoare, vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în weekend, într-un centru special înființat. Propunerea social-democraților a fost tratată în termeni ironici de Cristian Tudor Popescu.

”Legile justiției – mie mi se par de o cruzime fără precedent. De pildă să-i pui pe oamenii ăștia care au făcut și ei o corupție, până la 5 ani, să-i ții acasă? Adică detenție la domiciliu? Mi se pare inuman. Să-i aduci în weekend, să își facă pușcăria sâmbăta și duminica în niște centre speciale de reeducare unde li se va citi din cărticica lui Dragnea – așa cum a fost o cărticică a lui Mao, o să avem și o cărticică a lui Dragnea în curând – e crud. Nici Ceaușescu nu lua duminica. Se lucra sâmbăta în ceaușism, dar duminica nu. Vor să-i ducă pe oamenii ăștia să facă pușcărie duminica, e de o cruzime fără precedent”, a comentat jurnalistul, pentru Digi24.

Acesta ia în calcul ca persoanele ce vor face detenție la domiciliu să primească, la rândul lor, despăgubiri pentru condițiile grele în care au fost nevoite să stea: ”Nu știu cum de nu s-au gândit, e posibil ca în detenția la domiciliu să intervină niște condiții grele de detenție: li se sparge o țeavă, o conductă de apă, se oprește curentul, se opresc gazele, se întâmplă. Și atunci trebuia să prevadă și pentru asta, pentru condiții grele de detenție un 10-15 mii de euro la sfârșitul anilor pe care îi stau acasă”.

Cristian Tudor Popescu s-a referit apoi și la deputatul PSD Cătălin Rădulescu, mai cunoscut sub numele de ”deputatul Mitralieră”: ”Domnul acesta, nici măcar Mitralieră nu-mi vine să-i spun, mitralieră e un cuvânt nobil, despre Păcănea i-aș spune – păcănele, singular păcănea. Spune să se rejudece toate procesele din 2009 încoace. Din nou, e inuman. De ce să se rejudece? Să-i declare pe toți nevinovați pentru că s-au găsit protocoalele astea acum, să-i declare pe toți nevinovați, să le dea și niște despăgubiri bunișoare pentru suferințele îndurate, să-i cheme pe Bica din Costa Rica, și pe Udrea, pe Mazăre din Madagascar, pe Ghiță din Serbia, unde săracii sunt surghiuniți, aidoma disidenților de pe vremea lui Ceaușescu, care însă nu sufereau atât de mult pe cât suferă ei astăzi”.

Cristian Tudor Popescu a mai declarat, pentru Digi24, că românii nu sunt atât de interesați de Legile Justiției și de protocoale, fiind mai preocupați de prețuri și de creșterea inflației.

Ultima oră
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)