Cseke Attila, despre spitalul orășenesc din Sinaia: Proiectul a început în anii ’90, dar avem doar 10% construit. Acum o să preluăm finanțarea la Ministerul Dezvoltării (VIDEO)

Cseke Attila, despre spitalul orășenesc din Sinaia: Proiectul a început în anii '90, dar avem doar 10% construit. Acum o să preluăm finanțarea la Ministerul Dezvoltării (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că săptămâna aceasta a fost pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern privind construcția spitalului orășenesc din Sinaia. Construcția a început în anii ’90 și e abia la 10%… Dar ministrul a văzut și partea pozitivă în această situație.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cseke Attila, despre cazul spitalului orășenesc din Sinaia

„Săptămâna aceasta am pus în transparență decizională proiectul de Hotărâre de Guvern pentru construirea unui spital început în anii ’90, din care avem 10% construiți. Acum o să preluăm finanțarea la Ministerul Dezvoltării, prin CNI, și o să implementăm proiectul. E spitalul orășenesc din Sinaia. S-a întrerupt construcția din cauza finanțării etc.

Acum, nu vreau să par răutăcios și vreau să mă înțelegeți exact cum vreau să mă exprim: cred că acum e bine că e numai 10%, că vom putea construi un spital modern. Dacă eram la 50 – 60 – 70%, cu o structură deja existentă, trebuia să ne corelăm cu această structură care, poate, nu mai corespundea la nivelul lui 2021. Adică avem aceste situații, dar le preluăm pe toate, că sănătatea și educația sunt o prioritate și pentru Ministerul Dezvoltării”, a declarat ministrul Cseke Attila, pentru B1 TV.