Cseke Attila: Italia ne-a oferit astăzi un sprijin important în tratamentul împotriva COVID-19. Avem promisiuni și de la alte state UE de a sprijini România (VIDEO)

Cseke Attila: Italia ne-a oferit astăzi un sprijin important în tratamentul împotriva COVID-19. Avem promisiuni și de la alte state UE de a sprijini România (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Criteriile pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali și de distribuire în spitalele din România vor apărea miercuri în Monitorul Oficial, a precizat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, la sosirea aeronavei C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române care a adus medicamentul din Italia. Potrivit oficialului, și alte state UE au promis că vor sprijini România în lupta cu pandemia de COVID-19.

Italia a oferit României un sprijin important în tratamentul împotriva COVID-19, spune Cseke Attila

„Italia ne oferă astăzi acest important sprijin în tratamentul anti-Covid. Pot să vă spun că mâine în Monitorul Oficial vor apărea actualizate criteriile pentru tratamentul cu acest medicament, care este un medicament injectabil intravenos important pentru cazurile care sunt mai puţin severe şi în care simptomatologia este de până la şapte zile. Criteriile au fost stabilite de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, astfel încât de mâine, odată cu acest transport, vom avea şi criteriile medicale de tratament şi de împărţire în spitalele din România”, a afirmat Cseke Attila, marți seară, la Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.

Ministrul interimar al Sănătății a punctat că este vorba despre „un mecanism important de solidaritate”.

„Avem promisiuni şi de la alte state membre ale Uniunii Europene de a sprijini România”, a el.

MApN a precizat că ajutorul oferit României de către Italia vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2.

„Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane”, a mai precizat MApN.

La bilanțul de marți, autoritățile au raportat 16.743 de cazuri noi și încă 442 de decese.

Ultima oră
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament