Cu sau fără PNL și UDMR, USR vrea să guverneze. Dacian Cioloș: „Acestea sunt opțiunile” (VIDEO)

Cu sau fără PNL și UDMR, USR vrea să guverneze. Dacian Cioloș: „Acestea sunt opțiunile (VIDEO)
Dacian Cioloș și Dan Barna, USR-PLUS. Foto: Inquam Photos / George Călin

Dacian Cioloș a oferit noi declarații despre formarea unui noi guvern, în urma discuțiilor purtate cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor, liderii PNL și UDMR.

Nu s-a ajuns la o concluzie, discuțiile vor fi reluate vineri.

„Domnul Cîțu nu mi-a spus că nu mai discutăm. (…) Acum vorbim despre ce-și asumă fiecare partid, România are nevoie de un guvern în următoarele zile, care să vină cu niște reforme durabile și clar asumate pe pandemie, nu de comentariile și de sentimentele și emoțiile unuia sau altuia.

(…) Noi nu am pornit de la calcule și supoziții (n.r. – calcule politice), ci de la o nevoie, o necesitate. Asta înseamnă responsabilitate politică și ne-o asumăm”, a declarat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă.

Dacian Cioloș, gata să-și asume guvernarea, cu sau fără PNL și UDMR

În cadrul întâlnirii cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor, Dacian Cioloș a propus inclusiv opțiunea unui guvern minoritar USR, susținut de PNL și UDMR.

„Acestea sunt opțiunile pe care le vor discuta în conducerea partidului. Prima, prioritatea, rămâne refacerea coaliției. Cel mai important este să oferim un guvern care să ofere conducerea României”, a mai transmis liderul USR.

Ultima oră
18:20 - CNCAV: 150.639 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 111.033 au primit prima doză
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)