Cum arată prima femeie din lume care a murit într-un accident de maşină, în anul 1869

Accidentele auto se numără printre primele cauze ale edeceslor, în fiecare an, în toată lumea. Din păcate, acest lucru se întâmplă încă de la invenţia automobilului.

Cum arată prima femeie din lume care a murit într-un accident de maşină, în anul 1869, în Galeria Foto.

Prima victimă a unui accident de maşină a fost o femeie

V-aţi întrebat vreodată cine a fost prima victimă a unui regretabil episod de pe şosele? Ea a fost o femeie, se numea Mary Ward şi a murit la data de 31 august 1869, în Marea Britanie. Nici măcar nu se afla la volan. Femeia stătea pe locul din dreapta al unui automobil experimental nou-nouț. Mai precis, totul s-a întâmplat în comitatul Offaly din Irlanda.

Cu ce maşină mergea femeia?

Mary Ward, care avea 42 de ani când a decedat, se afla într-o mașină cu aburi experimentală, alături de soțul ei, căpitanul Henry Ward. În mașină se mai aflau cei doi băieți ai lor, Charles și Richard, dar și tutorele acestora, Richard Biggs. Când șoferul a încercat să ia o curbă strâmtă, strada Cumberland, lângă Parsonstown, mașina s-a zdruncinat. Virajul a făcut-o pe Mary să se dezechilibreze și să cadă de pe bancheta din față, iar vehiculul a trecut peste ea. Femeia a fost ucisă pe loc.

Ce s-a întâmplat cu maşina „ucigaşă”?

Membrii juriului care au deliberat la procesul pentru aflarea vinovatului au dat verdictul: moarte accidentală. Nimeni nu a fost tras la răspundere pentru moartea ei. Ulterior, vehiculul cu aburi a fost dezmembrat, așa cum se proceda la acea vreme cu mașinile implicate în accidente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa