Cum să-ți alegi rochiile potrivite în funcție de tipul de corp

Cum să-ți alegi rochiile potrivite în funcție de tipul de corp

Nu este un lucru neobișnuit să te îndrăgostești de câte o piesă vestimentară, dar când o probezi, să vezi că nu ți se potrivește așa cum te așteptai. Cu toate acestea, există câțiva pași pentru a alege cea mai potrivită ținută care să îți flateze forma corpului., fie că este vorba de rochii elegante, rochii de ocazie sau rochii de zi cu zi.

Importanța alegerii rochiei potrivite

Selectarea unui articol de îmbrăcăminte care nu ți se potrivește poate face ca aspectul tău să pară neîngrijit. În alte cazuri, poate fi în detrimentul confortului tău. De asemenea, o rochie nepotrivită poate accentua acele imperfecțiuni pe care femeile doresc de obicei să le ascundă. De exemplu, colăcei pe burtă sau pe spate.

Alegerea hainelor potrivite are beneficii psihologice. Simțindu-te confortabil în hainele tale și apreciind că arăți bine, devii mai încrezătoare și mai sigură pe tine. De asemenea, îți flatezi silueta atunci când îți cumperi o rochie care se potrivește siluetei tale.

Ghid pentru alegerea rochiilor

Rochiile și fustele sunt piese vestimentare al căror scop este de a subția silueta și de a flata. Modul ideal de a selecta acest tip de îmbrăcăminte pentru tine este să te ghidezi după forma corpului tău. În acest articol îți vom da câteva sfaturi despre cum să cumperi rochii elegante ideale.

Corp de formă triunghiulară

Dacă ai umerii înguști sau un bust mic și partea inferioară a corpului este mai proporționată, acesta este tipul tău de siluetă. Punctele forte ale acestui tip de corp sunt șoldurile și picioarele bine definite.

Rochiile cu un decolteu în V sunt ideale pentru această siluetă. Acestea sunt menite să echilibreze aspectul prin punerea în evidență a părții superioare a corpului. Tăieturile lejere sunt, de asemenea, măgulitoare, deoarece ascund șoldurile proeminente și dau senzația de a avea mai mult piept. Evitați modelele cu prea mult volum la nivelul șoldurilor sau sub talie, cum ar fi cele plisate sau din tul.

Corp de formă rotundă

Trăsăturile distinctive ale acestei siluete sunt volumul abdomenului, curbele, lipsa de definire a taliei și umerii rotunzi. Adesea au membrele mai subțiri decât restul corpului. Dacă aceasta este forma ta, cea mai bună opțiune pentru a-ți subția corpul este o rochie cu croială tip imperium. Poți să îți încadrezi talia purtând o curea.

În mod similar, o croială Jackie poate face o treabă bună cu silueta ta. Ar trebui să te asiguri că rochia are volum în partea de jos. Dimpotrivă, ar trebui să eviți modelele cu multe detalii sau cu drapaje la nivelul șoldurilor și înguste în partea de jos.

Corp de formă dreptunghiulară

Femeile cu acest tip de corp au un aspect ceva mai robust. Dacă ai umerii, șoldurile și talia aliniate, aceasta este silueta ta. Deoarece forma ta este o linie dreaptă, îți sugerăm rochii elegante și rochii de ocazie care dau iluzia unor curbe. Sunt acceptabile cele strâmte în partea de sus și voluminoase în talie.

Rochiile în formă de A sau rochiile cu fustă în formă de A sunt potrivite pentru a-ți modela și a-ți contura silueta. De asemenea, este nerecomandată purtarea unei rochii drepte, tubulare sau fără formă. Ele nu adaugă nimic la silueta ta. Dimpotrivă, acestea ar putea să îți afecteze aspectul.

Corp în formă de clepsidră

Acesta este cel mai dorit corp pentru femei. Pentru că are curbe în zonele potrivite, acestea denotă mai multă senzualitate. Dacă șoldurile și pieptul tău sunt în armonie și ai o talie bine definită, aceasta este secțiunea ta. Ceea ce este curios la acest tip de corp este că poate fi întâlnit atât la femeile subțiri, cât și la cele mai plinuțe.

Dacă ai acest tip de corp, ar trebui să profiți de toate atributele tale. Aproape orice rochie ți se va potrivi. Îți recomandăm cele care seamănă cel mai bine cu silueta ta: cele care îți încadrează talia, strânse la tivuri și cu puțin decolteu. Pe de altă parte, este o greșeală să porți o rochie dreaptă sau lejeră, de tip tunică, care nu îți pune în evidență curbele.

Corp în formă de triunghi inversat

Această siluetă este caracterizată de umeri largi, volum pectoral și șolduri mici. De obicei, este însoțită de picioare subțiri. Prin urmare, sarcina hainelor tale este de a-ți modela membrele inferioare pentru a echilibra aspectul. În caz contrar, vei accentua disproporția trunchiului tău.

Îți recomandăm rochiile în formă de A, care sunt mai moderate în zona superioară, dar cu volum în fustă. Nu uita să îți accentuați picioarele și să dai iluzia unor șolduri mai mari. Prin urmare, ar trebui să eviți piesele cu bretele subțiri, strânse în partea de jos și cu umeri.

Înălțimea și lungimea rochiei

Atunci când îți vei cumpăra rochia, trebuie să iei în considerare faptul că înălțimea ta trebuie să beneficieze de ea. De aceea, ar trebui să iei în considerare următoarele recomandări, astfel încât lungimea rochiei să nu-ți afecteze aspectul, mai ales dacă ești o femeie scundă.

Fete sub 1,60 metri înălțime

Dacă înălțimea ta este mai mică de 1,60 metri, ideal este să folosești rochii elegante și rochii de ocazie scurte pentru a-ți stiliza și prelungi silueta. Rochiile cu fustă scurtă sau până la genunchi sunt cele mai recomandate. De asemenea, o modalitate de a adăuga înălțime aspectului tău este să porți un decolteu în V.

Dacă ocazia cere o rochie lungă, opțiunea este să porți o rochie până la gleznă. Țesătura trebuie să aibă o înfășurare moale și naturală. În mod similar, evită imprimeurile mari, rochiile drepte și rochiile tăiate în talie. Recomandabil este să porți un articol de îmbrăcăminte monocolor cu decolteu în cocardă.

Fete foarte înalte

Dacă ești o fată foarte înaltă, te sfătuim să porți rochii de ocazie sau rochii elegante lungi care îți accentuează silueta. Te poți juca cu imprimeuri și combinații de texturi pentru a-ți face ținuta interesantă. De asemenea, poți profita și să arăți puțin cu o deschidere largă în fustă.

Cum silueta ta este foarte versatilă, nu rata ocazia de a purta o rochie mini care îți pune în evidență cele mai bune trăsături. Asortează rochia cu sandale sau cizme subțiri și delicate sau cu botine care să îți completeze imaginea. Ține cont de faptul că pantofii pe care îi porți sunt importanți.

Urmăriți B1TV.ro și pe