Curtea Constituțională anunță astăzi dacă moțiunea de cenzură a USR și AUR poate ajunge sau nu la vot în Parlament (VIDEO)

Curtea Constituțională anunță astăzi dacă moțiunea de cenzură a USR și AUR poate ajunge sau nu la vot în Parlament (VIDEO)
Sursă foto: Curtea Constituțională a României

În acest moment, România trece printr-o acută criză politică generată de demiterea de către premierul Florin Cîțu a lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției și după demisia în bloc a celorlalți miniștri USR PLUS.

Practic, Guvernul Cîțu nu mai are majoritate în Parlament. Portofoliile deținute de cei de la USR PLUS sunt conduse acum de interimari.

USR PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură dar aceasta este blocată în Parlament după ce Guvernul a sesizat CCR cu privire la legalitatea documentului.

Curtea Constituțională urmează să decidă azi dacă moțiunea împotriva Guvernului va ajune la vot

Curtea Constituțională urmează, asadar, să dea, astăzi, verdictul final în privința demersului opozanților premierului Florin Cîțu. USR PLUS nu mai vrea să revină la guvernare atât timp cât acesta mai e premier.

Chiar dacă se arătă optimist în privința deciziei CCR cu privire la moțiunea de cenzură, premierul păstrează încă o undă de rezervă.

„Atâta timp cât există o alianță între USR și AUR, o motiune care să nu putem avea discușții cu cineva. În acest moment Guvernul poate fi dta jos cu voturile PSD, USR și AUR”, declara Florin Cîțu.

Social-democrații au anunțat că vor vota moțiunea

Social-democrații au anunțat că vor vota moțiunea, dacă aceasta trece de CCR. Iar dacă dacă demersul USR-AUR se blochează la Curtea Constituțională, atunci vor depune propria moțiune de cenzură.

„Mâine avem decizia CCR. Dacă nu există conflict, imediat intră pe ordinea de zi, într-o zi sau două, la vot moţiunea şi tot PSD-ul va vota această moţiune. exista conflict, imediat dupa decizia CCR0ului, anuntul deciziei CCR-ului eu am anunţat deja colegii, avem un Consiliu Politic Naţional.

Trebuie să convocam un Birou Permanent Reunit si după o zi am vota moțiunea”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai spus că, în opinia partidului pe care îl conduce, singura soluţie posibilă dacă Executivul cade prin moţiune de cenzură o reprezintă alegerile anticipate. Liderul social-democrat susţine că ar fi de acord ca, până la organizarea de alegeri, guvernarea să fie asigurată de un Executiv format din tehnocraţi.

Marcel Cilacu a reiterat că „este exclus” ca PSD să susţină un guvern minoritar al PNL.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră