Dacian Cioloș, gata să renegocieze cu PNL: „Dacă USR are premierul, e normal să existe pretenții să rediscutăm anumite portofolii” (VIDEO)

Dacian Cioloș, gata să renegocieze cu PNL: „Dacă USR are premierul, e normal să existe pretenții să rediscutăm anumite portofolii (VIDEO)

Dacian Cioloș, propunerea de premier a lui Klaus Iohannis, a dezvăluit pentru B1 TV, în emisiunea „Actualitatea”, că USR ar putea renegocia portofoliile ministerelor cu PNL și UDMR.

„Nu cred ca aici va fi blocajul. Dacă noi (n.r. – USR) avem premierul, e normal să existe pretenții să rediscutăm anumite portofolii. 

Important este să ne punem de acord pe niște obiective politice, pe niște reforme, decizii care vor fi luate în perioada următoare. Pe cei care se uită pe factura de gaze sau la cei care mor în spitale nu sunt atât de interesați de cum împărțim portofoliile”, a declarat Dacian Cioloș, pentru B1 TV.

Dacian Cioloș, gata să preia guvernarea

Dacian Cioloș speră că va reuși să „modereze” mai inspirat decât Florin Cîțu relațiile dintre USR și PNL, în vederea gestionării unui nou guvern.

„Trecutul recent a demonstrat că un guvern de coaliție poate să funcționeze când lucrează în echipă și premierul moderează relația dintre miniștri. Sigur, e interesant să faci calcule, cine/ce portofoliu are…  (…) Dar în momentul de față suntem în stadiul în care vrem sau nu să mergem politic mai departe”, a mai transmis Cioloș.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.