Dacian Cioloș negociază susținerea viitorului cabinet cu Mircea Geoană, liderul PSRO

Dacian Cioloș negociază susținerea viitorului cabinet cu Mircea Geoană, liderul PSRO
Foto: B1 TV

Dacian Cioloș continuă discuțiile cu liderii partidelor pentru a obține susținere pentru noul guvern la votul din Parlament. Astfel, joi, premierul desemnat are o întâlnire cu Mircea Geoană, liderul Partidului Social Românesc (PSRO), informează B1 TV.

Miercuri, Dacian Cioloș a făcut turul partidelor parlamentare.

După discuții, PSD şi ALDE au anunţat că aşteaptă să vadă cabinetul Cioloş, pentru a decide dacă îl vor vota sau nu în Parlament.

De partea cealaltă, liderii UDMR și UNPR şi-au arătat susținerea pentru Cabinetul pe care și-l va construi Cioloș, dar și pentru programul lui de guvernare.

Şi PNL este alături de viitorul executiv însă pune condiţii. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat după discuțiile cu premierul desemnat că liberalii au insistat, în cadrul întrevederii, pe ideea depolitizării administrației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu