Dacian Cioloș, val de acuzații despre alegerile din USR PLUS după ce Dan Barna l-a numit om al „sistemului”: „Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?” / „Abia ăsta este «sistemul» de neacceptat, nu calomnii ieftine” (VIDEO)

Dacian Cioloș, val de acuzații despre alegerile din USR PLUS după ce Dan Barna l-a numit om al „sistemului”: „Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?” / „Abia ăsta este «sistemul» de neacceptat, nu calomnii ieftine” (VIDEO)
Dacian Cioloș și Dan Barna, USR-PLUS. Foto: Inquam Photos / George Călin

Dacian Cioloș reclamă mai multe nereguli în desfășurarea alegerilor pentru președinția USR PLUS și susține că s-a gândit mult în ultimele ore la cum anume ar putea merge mai departe. Conflictul a culminat cu declarația lui Dan Barna, care a sugerat că fostul premier ar fi un om al „sistemului”.

Nu e prima controversă de la alegerile din USR PLUS. La finalul primului tur, câștigat de Dacian Cioloș, Irineu Darău reclama că scrutinul a fost organizat inechitabil, incompetent și anti-democratic. În plus, recent, un membru susținea că nu a reușit inițial să voteze, însă ulterior s-a conectat și îi apărea că a votat deja cu Dan Barna, „lucru neadevărat”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dacian Cioloș, val de acuzații despre alegerile din USR PLUS după ce Dan Barna l-a numit „om al sistemului”

„M-am gândit mult în ultimele ore la cum anume pot merge mai departe, având în vedere că o parte din Biroul Național nu recunoaște decizii luate împreună, încearcă să blocheze verificări legitime ale Comisiei Electorale și multe alte lucruri pe care nu vreau să le definesc acum. Am văzut colegi pe care i-am învestit cu încredere, dar azi aleg să derapeze de la principiile care ne-au adus împreună”, a scris Dacian Cioloș într-un mesaj trimis pe un grup intern al USR PLUS, potrivit Digi 24.

Dacian Cioloș susține că unii dintre colegii săi doresc să câștige „cu orice preț”.

„Eu nu sunt omul care să își dorească să câștige o competiție cu orice preț, așa cum, din păcate, constat că se întâmplă la unii dintre colegii noștri. Am promis în campanie dialog, unitate și modernizarea funcționării partidului și nu dau înapoi. Sunt însă câteva lucruri care nu mai pot rămâne așa de-acum înainte, pentru că promitem altfel de politică, dar când este să o aplicăm și intern unii se fac că uită de această promisiune”, a adăugat el.

El a vorbit și despre acuzația pe care i-a adus-o Dan Barna.

„Dan m-a definit azi «om al sistemului». O etichetă pe care mi-au pus-o pesediștii, peneliștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să îl numesc eu, om al sistemului, secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?”, a scris Cioloș.

Copreședintele USR PLUS a continuat cu acuzațiile.

„Dar dacă s-a deschis subiectul «sistemului», aș vorbi mai degrabă și de cel intern de partid. Sistem forțat și condus fix de cei care mă acuză. De la Secretariatul General – care, din păcate, a făcut erori de netolerat în acest proces electoral – până la sistemul «autobuzelor» reîncărcate pentru turul 2 printr-o interpretare foarte lejeră a regulilor. Dan spune azi că e normal ca adrese de e-mail pe care oamenii primesc un link de vot să fie făcute de șefii de filială unor colegi din mediul rural. Încă puțin și devine acceptabil ca alții să voteze în locul celor îndreptățiți. Pentru mine, e inacceptabil să schimbăm reguli care, de altfel, sunt clare în legile țării, cum inacceptabil este să jignim colegii din mediul rural în acest fel spunând că trebuie «ajutați» să voteze, pentru că ei nu s-ar pricepe. Abia ăsta este «sistemul» de neacceptat, nu calomnii ieftine. Avem o Comisie Electorală votată în BN care poate verifica și are instrumentele necesare să clarifice toate sesizările. Nu e nevoie de alte decizii politice ca să stăm în cadrul statutar de alegeri”, a încheiat el.