Dan Barna, despre decizia CCR în cazul revocării lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului: De respectarea deciziei nu e niciun fel de îndoială

Dan Barna, despre decizia CCR în cazul revocării lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului: De respectarea deciziei nu e niciun fel de îndoială
Captură Video - Uniunea Salvați România - USR / Facebook

Vicepremierul Dan Barna a vorbit, marți, la B1 TV, despre decizia Curții Constituţionale a României că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului a fost neconstituțională.

„Am auzit despre decizia CCR, așteptăm să vedem considerentele și motivația Curții care vor veni într-o zi sau două și în funcție de asta vom vedea dacă sunt elemente de procedură sau de fond care țin de actuala structură a legii. În funcție de decizia Curții, vom lua deciziile necesare subsecvente. Nu se pune problema de a nu respecta decizii judecătorești ale Curții Constituționale.

Chiar dacă este o diferență de practică la domnul Iancu, a existat acolo un alt punct de vedere al Curții, dar repet evit să speculez pentru că neavând motivele și argumentele Curții, nu știu dacă se aplică aceleași argumente. Când le vom avea, vom discuta fără îndoială. De respectarea deciziei nu e niciun fel de îndoială”, a spus Dan Barna, în cadrul emisiunii Talk B1 cu Irina Petraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Renate Weber, reacție după decizia CCR în cazul revocării sale din funcția de Avocat al Poporului

„Speram din suflet să fie așa, pentru că eu sunt convinsă că ce s-a întâmplat în ultima vreme în Parlament în raport cu instituția Avocatului Poporului și cu persoana mea a fost un abuz. Aici nu e vorba numai de revocarea mea, dar e vorba de un atac fără precedent la instituția Avocatului Poporului. Aștept cu foarte mare interes motivarea CCR, să vedem măsura în care Curtea va intra în fondul acestor aspecte. Nu cred că așa ceva e firesc să se întâmple Prin Constituție, Avocatul Poporului e garantul drepturilor cetățenilor.

E inadmisibil să-i reproșezi celui care e garantul drepturilor că apără drepturilor. Așteptăm minuta CCR, comunicatul și apoi să vedem motivarea. După aceea o să văd și eu ce anume trebuie să fac” legat de demersul în instanță, a declarat Renate Weber, pentru B1 TV.

„Instituția aceasta de 10 zile nu are pe nimeni în frunte că atunci când au dispus revocarea nu au numit și un interimar. Au lăsat instituția în aer…”, a mai reproșat Renate Weber. 

Weber a fost demisă pe 16 iunie de parlamentarii coaliției de guvernare, într-o ședință la care PSD a refuzat să participe. De altfel, social-democrații au fost cei care au contestat procesul la CCR.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe