Dan Barna, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: Acest fel de a face politică la mişto şi la dispreţ, cum este această numire, sper că are zilele numărate în România (VIDEO)

Dan Barna, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: Acest fel de a face politică la mişto şi la dispreţ, cum este această numire, sper că are zilele numărate în România (VIDEO)
Foto: gov.ro

Vicepremierul Dan Barna, co-lider al USR-PLUS, spune că atunci când a văzut pentru prima dată informația potrivit căreia Viorica Dăncilă a fost numită în funcția de consilier de strategie a guvernatorului Băncii Naționale a României, a crezut că este vorba despre un text al unei publicații de satiră. ”Numirea doamnei Dăncilă în această poziţie (…) arată ce disperată nevoie are România de reformă şi de schimbarea unui fel de a face politică”, a declarat Dan Barna, marți seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV.

Dan Barna:Numirea doamnei Dăncilă în această poziţie cred că semnalizează finalul unei epoci

„Cred că declaraţiile de astăzi ale domnului Vasilescu, care este un excelent comunicator, purtătorul de cuvânt al BNR, un om pe care-l apreciez, cred că declaraţiile de astăzi au fost printre cele mai grele din cariera domniei sale. Numirea doamnei Dăncilă în această poziţie, pe de o parte, cred că semnalizează finalul unei epoci, unui fel de a face politică în România şi sper să fie printre ultimele numiri de acest gen şi, pe de altă parte, arată ce disperată nevoie are România de reformă şi de schimbarea unui fel de a face politică. Acest fel de a face politică la mişto şi la dispreţ, cum este această numire, cred că are, şi sper că are zilele numărate în România şi nu e idealist ceea ce vă spun acum. De asta a apărut USR-PLUS, de asta au început să se schimbe lucrurile în această ţară şi de asta noile generaţi de politicieni încep să nu mai accepte genul acesta de numire de tipul doamna Dăncilă – consilier de strategie la BNR”, a spus Dan Barna.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum explică reprezentanții BNR numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de consilier

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, a venit cu explicații pentru numirea Vioricăi Dăncilă în acest post.

„Înainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcţionar european. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni mai ales din ‘zona verde’, ecologişti, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe.

La Banca Naţională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uşi deschise, nu facem nimic pentru ţara asta”, a declaratAdrian Vasilescu, marţi, la Digi 24.

Alături de Viorica Dăncilă, a primit un post de consilier la BNR și Ioan Mircea Pașcu. Social-democratul va ocupa funcția de consilier al Departamentului de Geopolitică.

Urmăriți B1TV.ro și pe