Dan Barna vorbește despre posibilitatea ca „mersul la mall în weekend să fie condiționat de vaccinare”

Dan Barna vorbește despre posibilitatea ca „mersul la mall în weekend să fie condiționat de vaccinare”
Dan Barna. Sursa foto: Facebook

Vicepremierul Dan Barna susține că la nivelul coaliției de guvernare sunt pregătite măsuri pentru a stimula populația să se vaccineze împotriva COVID-19, context în care copreședintele USR-PLUS a vorbit despre posibilitatea ca „mersul la mall în weekend să fie condiționat de vaccinare”.

E posibil ca „mersul la mall în weekend să fie condiționat de vaccinare”, potrivit vicepremierului Dan Barna

„Am discutat în ședința coaliției, au fost prezentate mai multe variante asupra căruia premierul și-a exprimat susținerea. Trebuie să venim cu măsuri pe măsura celorlalte state europene pentru a încuraja vaccinarea. Valul patru va avea un efect de stimul pentru populația care nu e împotriva vaccinului, dar nu s-a vaccinat încă”, a precizat Dan Barna, citat de Libertatea.

În România, campania de vaccinare anti-COVID-19 a continuat să piardă ritm în ultimele săptămâni. Spre exemplu, la cel mai recent bilanț, autoritățile anunțau că mai puțin de 16.000 de persoane fuseseră vaccinate în 24 de ore, deși ritmul național la început de lună mai era de peste 100.000 pe zi.

„Dacă nu reușim să creștem procentul de vaccinare la nivel național, o să avem probleme și prin urmare gândim tot felul de măsuri pentru a încuraja populația să se vaccineze”, a mai declarat vicepremierul.

Guvernul, susține Dan Barna, nu ia în calcul eventuale stimulente în bani pentru vaccinare, dar ar putea fi acordate vouchere, bonuri sau ar putea fi organizată tombolă dedicată mediului rural.

„Vaccinarea este singura soluție, nu avem altă șansă decât să creștem numărul persoanelor vaccinate”, a adăugat copreședintele USR-PLUS.

La nivel național, peste 4,76 milioane de persoane au fost vaccinate în schemă completă, fiind administrate în total mai bine de 9,28 milioane de doze din cele patru vaccinuri aprobate pentru utilizare în UE. O analiză efectuată de INSP la momentul 14 iulie arată că acoperirea vaccinală nu a depășit 40% la nicio grupă de vârstă.